Győr és környéke

2019.03.21. 17:29

Figyelem! Likócson öblítik a vízvezetékeket

Március utolsó hetében Győr-Likócs térségében érdemes előre tartalékolni ivóvizet. A fehér ruhák mosása előtt pedig célszerű ellenőrizni a víz átlátszóságát.

kisalfold.hu

Hétfőtől a nappali órákban (reggel nyolc és délután négy között) a likócsi körzetben víznyomás ingadozás és átmeneti vízelszíneződés várható. A szakemberek sűrített levegővel mossák át az utcai vízvezetékeket.


Az új vízhálózat öblítési módszer sokkal hatékonyabb és gyorsabb a hagyományos öblítésnél és a vízfelhasználása is jóval kevesebb. Az eljárás mellékhatása viszont, hogy az apró légbuborékok fehérre színezhetik a csapvizet. Ez kiengedve néhány perc alatt eltávozik és a víz újból átlátszó lesz.


Az ivóvíz a karbantartás ideje alatt is fogyasztható, de minden alkalommal ivóvizes tartálykocsit is irányítunk az érintett körzetbe. Az öblítés pontosabb menetrendjét mindig az előző nap mért vizsgálati eredmények függvényében határozzák meg, a pontos menetrendet a www.pannon-viz.hu oldalon teszik közzé. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!