Győr és környéke

2015.07.23. 09:15

Felvételi 2015: melyik szakokon könnyű és nehéz bekerülni a Széchenyi-egyetemre?

Írásunkból kiderül, melyik győri képzésekre kellett 400 pontnál többet gyűjteni ahhoz, hogy a jelentkezőket felvegyék a Széchenyire.

Ivánkovics-Szeghalmi


Péntek, 10.15 - Kis felvételi múltidézés tavalyról

A tavalyi felvételi eljárásban 2730, a pótfelvételi során további 366 jelentkező került be a győri Széchenyi-egyetem képzéseire, s így 3096-an kaptak beiratkozási lehetőséget 2014 szeptemberében.

Az összes tavaly felvett diák kétharmada a Műszaki Tudományi Karra jár, közülük 1572 mérnök- és informatikusjelölt képzését az állam finanszírozza. A legnagyobb szak egy évvel ezelőtt a nappalis gépészmérnöki (292 hallgató, a bekerültek átlagpontszáma 333), a járműmérnöki (202 hallgató, 334 pont), a mérnökinformatikus (138 hallgató, 336 pont), a villamosmérnöki (103 hallgató, 328 pont) és a közlekedésmérnöki (101 hallgató, 324 pont) volt.

A győri gépészmérnöki képzésre felvett hallgatók átlagpontszáma jóval magasabb, mint a meghúzott ponthatár

A trend minden bizonnyal az idei felvételi eredmények kihirdetése után sem fog megváltozni, erre utalt Dr. Földesi Péter rektor is csütörtök esti nyilatkozatában.

Érdekesség, hogy a győri gépészmérnöki képzésre felvett hallgatók átlagpontszáma (343) jóval magasabb, mint amennyi ponttal (281) a nappali tagozatos, államilag finanszírozott alapképzésre be lehetett jutni a Széchenyire.

Hasonló a helyzet az építészmérnöki, a járműmérnöki vagy a logisztikai mérnöki kisalföldi képzések esetében is.

A képzések, ahová sok-sok pontot kellett gyűjteni

A zeneművészeti, államilag támogatott szakokon szinte kivétel nélkül 400-hoz közeli pontszám kellett a sikeres felvételihez. Az igazságügyi igazgatási képzésre 440, a kereskedelmi és marketing képzésre 464, a munkaügyi és társadalombiztosítási igazgatási képzésre pedig 427 pontra volt szükség. 

Csütörtök, 20.04 -  Íme, a Széchenyi István Egyetem ponthatárai! Most kiderül, kit vettek fel a győri egyetemre

Idén 2642 jelentkező kap `felvételt nyert´ értesítést a győri egyetemtől. A mérnöki, informatikai szakok továbbra is nagy létszámúak maradtak a Széchenyin.


Dr. Földesi Péter, a Széchenyi-egyetem rektorának villámértékelése

"A kiegyensúlyozott és arányos, az elmúlt évi számokkal lényegileg egyező mostani felvételi eredményeink visszajelzik munkaerőpiaci elkötelezettségeinket és a térség színes arculatát. 2642 jelentkező kap tőlünk `felvételt nyert´ értesítést. Ebben az évben Egyetemünkön látványosan bővültek a mesterszakok. A felvettek által elért szakos átlagpontszámok megnyugtatóan tükrözik a bekerültek felkészültségét.

Mérnöki, informatikai szakjaink továbbra is nagy létszámúak, közgazdászképzésünk a tavalyi felvételi adatokat is felülmúlta. A jogász és az igazgatási szakjainkra a most felvettek létszáma a tavalyit meghaladja, s ez is igazolja ezen képzéseink térségi beágyazottságát, a szakterület iránti nagy igényt. A zeneművész, az egészségtudományi és a szociális szakok is hozták a várt eredményt."

A kisalfold.hu pénteken részletes elemzést közöl a Széchenyi-egyetem idei ponthatárairól - érdemes tehát újra kattintani cikkünkre!

Kattintson a nagyobb fotóért!

Kattintson a nagyobb fotóért!

Kattintson a nagyobb fotóért!

Kattintson a nagyobb fotóért!

Kattintson a nagyobb fotóért!

Kattintson a nagyobb fotóért!

Kattintson a nagyobb fotóért!

Kattintson a nagyobb fotóért!

Kattintson a nagyobb fotóért!

Kattintson a nagyobb fotóért!

Kattintson a nagyobb fotóért!

Kattintson a nagyobb fotóért!

Kattintson a nagyobb fotóért!

Kattintson a nagyobb fotóért!

Kattintson a nagyobb fotóért!

Kattintson a nagyobb fotóért!

Előzetes

Várhatóan csütörtök este 20 órától hozzák nyilvánosságra a szeptemberben induló felsőoktatási képzések ponthatárait, amelyek a hivatalos kihirdetés után leghamarabb a www.felvi.hu oldalon lesznek elérhetők.

Az Oktatási Hivatal és az Educatio Kft. tájékoztatása szerint ahogy eddig is, a ponthatárokat a többi között a felvételizők számának, az intézmények kapacitásának, valamint a jelentkezők eredményeinek figyelembevételével határozzák meg.

A besorolási döntést, amely tartalmazza, hogy kit hova vettek fel, az e-felvételi szolgáltatásból tölthetik le a jelentkezők. Amint a határozat elérhetővé válik, az Oktatási Hivatal e-mailben értesíti a felvételizőket, legkésőbb augusztus 5-ig.

A ponthatárokat a felsőoktatási intézmények és az Oktatási Hivatal közreműködésével, az Emberi Erőforrások Minisztériumának jóváhagyásával határozzák meg.

A hivatalos ponthatárváró rendezvény, a Pont Ott Parti házigazdája idén a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lesz.

Illusztráció

Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!