Győr és környéke

2018.03.29. 15:46

Ezt látnia kell! Mostantól a lombok felett sétálhat Pannonhalmán - fotók

Átadták a pannonhalmi lombkorona-tanösvényt csütörtökön.

Amint arról beszámoltunk, a lombkorona-tanösvény a 2015-ben átadott Boldog Mór-kilátó és az azt övező erdei tanösvény mellé épült a parkerdőben.

Átadták a lombkorona-tanösvényt. Fotók: Bertleff András


A halat – mint keresztény szimbólumot – formázó létesítmény tartószerkezete fémből készült, faborítást kapott. A lombkoronasétány kilátópontként is működik majd. 


A hal farka a feljáró, a jelenlegi tanösvényről indul és a lejáró erre a tanösvényre vezeti vissza a látogatót. Közel 80 méter hosszú, és a legmagasabb pontja a talajszinttől 14 méter magas.


A létesítményt csütörtökön ünnepélyesen is átadták.


A lombkorona tanösvény - a tereprendezéssel együtt - 64 millió forintba került, a költséget a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt vállalta. A megnyitón Orbán Tibor, az erdőgazdaság vezérigazgatója arról beszélt, hogy különleges helyen, az apátság szomszédságában épült a létesítmény.


Kiemelte, hogy a lelki feltöltődés közben innen belátható a város, a sokorói dombok, mely különleges élmény marad.


Kara Ákos a térség országgyűlési képviselője szerint minden korosztálynak érdekes lehet a tanösvény, majd a térségbeli fejlesztésekről beszélt. "Pannonhalmán mindig valami jó dolog történik" - mondta.

Fotók: Bertleff András


Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter úgy látja, az erdőgazdaságok sokat tesznek az erdők megismertetéséért, ilyen jóléti fejlesztésekre országosan 17,3 milliárd forintot költöttek. Az erdeinkben 4,5 millió látogató fordul meg, köztük sok külföldi.


Hortobágyi T. Cirill pannonhalmi főapát áldotta meg a lombkorona tanösvényt. Kiemelte, az apátság és környezete mindenki előtt nyitva áll, a mostani létesítményről pedig az odaérkezők messzire láthatnak.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!