Győr és környéke

2018.12.01. 12:58

Ezért állították meg az autósokat, bicikliseket a rendőrök Győrben - fotók, videó

Tart a ˝Látni és látszani˝ kampány, Győr mellet Mosonmagyaróváron is akcióztak a rendőrök. A megállított sofőröknek és bicajosoknak ajándék is járt.

kisalfold.hu

 A Győr-Moson-Sopron Megyei Baleset-megelőzési Bizottság munkatársai péntek délután Győr, majd az esti órákban Mosonmagyaróvár belterületén baleset-megelőzési célú gépjármű-ellenőrzést tartottak, a „Látni és látszani" kampány részeként.


A megállított autók esetében vizsgálták a járművek világítóberendezéseinek, az ablaktörlő lapátjainak állapotát, illetve azok megfelelő működését és a téli gumik meglétét is. A kerékpárosok esetében szintén a kétkerekű világító berendezéseinek meglétét ellenőrizték, valamint a kerekezők figyelmébe ajánlották a láthatósági mellény viselésének fontosságát.

Látni és látszani - Autósokat, bicikliseket ellenőriztek a rendőrök Győrben. Fotók: Cseh Róbert

Az akció során a gépkocsivezetőket jégkaparóval, autós mobiltelefon-tartóval, a bicikliseket pedig kerékpár-lámpákkal, fényvisszaverő eszközökkel, láthatósági mellényekkel ajándékozták meg az intézkedő rendőrök.

A kampány során kiemelt szerepet kap a szélvédők megfelelő állapotának ellenőrzése is.


A győri helyszínen a Saint-Gobain Construction Product Hungary Kft. jóvoltából lehetőség nyílt a szélvédők kisebb sérüléseinek díjmentes javítására.

Idén 2018. december 7-ig tart az országos akció, melynek keretében a járművezetők térítésmentesen megvizsgáltathatják a járművük láthatóságáért felelős alkatrészeit a kampányhoz csatlakozott szervizekben. A regisztrált optikákat felkeresve pedig díjmentes látásellenőrzésre és hasznos tanácsokra számíthatnak. Elérhetőségeik a www.latnieslatszani.hu oldalon megtalálhatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!