Győr és környéke

2014.05.15. 19:49

Európában a negyedik legjobb a győri egyetemisták csodajárgánya - videó, fotók

Európa leghíresebb üzemanyag-hatékonysági versenyén 191 km-t teljesített a győri egyetemisták csodajárgánya Rotterdamban, így épp lecsúsztak a dobogóról.

Szeghalmi Balázs

Hétfő, 9.13

Mint arról beszámoltunk, a győri Széchenyi István Egyetem SZEnergy Team csapata az utolsó futamon elért 191 km/kWh eredménnyel a 4. helyen zárta a Shell Eco-marathon Europe versenyét Rotterdamban.

"Nagyon boldogok vagyunk, mert a tavalyi 7. helyhez és a 133 km/kWh képest is hatalmas az előrelépés. Összesen 32 csapat volt a kategóriánkban és az előttünk levő 3. helyezett  198 km/kWh-t futott, az előtte levők sem sokkal többet, ami behozható lesz jövőre a fejlesztéseinkkel.

A fogyasztás alapján a 2. helyezettek lettünk volna, s a napelemek számunkra kedvezőtlenebb hatásfoka alapján végeztünk a negyedik helyen. 2015-re megcélozzuk a dobogót" - mondta el Pup Dániel tanszéki mérnök, aki több éve irányítja a folyamatosan eredményesen szereplő győri egyetemi csapatot, a SZEnergy-t.

A csapat munkáját a Közúti és Vasúti Járművek Tanszék, a Járműipari Kutató Központ mellett sok szakmai cég is támogatta.

Az összes kategóriát tekintve 200 diákcsapat mérte össze tudását Rotterdam belvárosában Európa leghíresebb üzemanyag-hatékonysági versenyén.

Vasárnap, 16.18

"Véget értek a futamok. Az idei Shell Eco-marathon Europe versenyt a 4. helyen zártuk, mindössze 8 km-rel lemaradva a dobogóról.

Eredményünk 191 km, ami majdnem hatvannal több a tavalyinál. Hamarosan indulunk haza" - olvasható a SZEnergy Facebook-oldalán.


Nem sokkal a rajt előtt - fotó: SZEnergy

Nem sokkal a rajt előtt - fotó: SZEnergy

Péntek, 21.14

"A napsütéses, enyhe széllel tarkított időben 21 tesztkört tudtunk teljesíteni péntek délelőtt, majd délután újabb 13-at.

Az eredmények kiértékelése megtörtént. Az időjárás egyelőre optimális a versenyzésre - kellemes, napos az idő" - írták a győri egyetemisták Facebook-oldalukon. Szombaton már a versenyé lesz a főszerep a holland kikötővárosban.





További képeket ide kattintva tekinthetnek meg!

További képeket ide kattintva tekinthetnek meg!


Csütörtök, 17.54

Mint arról portálunk múlt pénteken beszámolt, újabb csodajárgányt építettek a Széchenyi-egyetem diákjai, mellyel a héten Rotterdamban versenyeznek a a Shell Eco-marathon Europe-on.

"A napsütéses, enyhe széllel tarkított időben 21 tesztkört tudtunk teljesíteni csütörtök délelőtt. Az eredmények kiértékelése zajlik.


Tesztelik új járgányukat a győri egyetemisták Hollandiában - fotó: SZEnergy

Tesztelik új járgányukat a győri egyetemisták Hollandiában - fotó: SZEnergy

Délután is szeretnénk hasonlóan jó körülmények között további köröket megtenni" - írta a győri SZEnergy Team hivatalos oldalán.


Videó: SZEnergy
A győri SZEnergy-n kívül további három magyar csapat - a kecskeméti GAMF és Electric Kandó, a pécsi Pollack Eco Team és az Óbudai Egyetem - próbál minél jobb eredményt elérni a rotterdami Ahoy Arénában.

A résztvevő közel 200 diákcsapatnak szigorú technikai vizsgálaton kellett átesniük, mielőtt megkezdhették a verseny előtti szabadedzéseket a különleges, Rotterdam belvárosában kialakított versenypályán.

Az idei Shell Eco-marathon Europe üzemanyag-hatékonysági verseny pénteken kezdődik el. A győri egyetemisták csapatáról folyamatosan közöl friss híreket a kisalfold.hu a hétvége során.

A technikai vizsgálaton már sikeresen túl van a SZEnergy Rotterdamban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!