Győr és környéke

2016.12.21. 17:58

Erősít az ÉNYKK: 11 légkondis Credo buszt vetnek be megyénkben

Az idei évben harmadszorra állít csatasorba új buszokat a helyközi közlekedésben az ÉNYKK.

Szeghalmi Balázs

Érthető és időszerű a fejlesztés, hisz a helyközi buszokkal sok gond volt az utóbbi években. Beszédes tény: 2016 elején ötven 20 évesnél idősebb busz szállította az utasokat Győr-Moson-Sopron megyében.


Egyre több Credo busz


Tavasszal 15 használt, de jó állapotú, 6-8 éves busz érkezett Németországból, Ausztriából és Svájcból. Nyár végétől további 16 új gyártású Credo busz szállítja az utasokat szűkebb pátriánkban. Az említett buszok kivétel nélkül a helyközi buszközlekedésben vesznek részt.


Most újabb buszok bérléséről számolt be az ÉNYKK. "A Közlekedési Központok és a Volánbusz Zrt. 100 százalékos tulajdonában lévő Volán Buszpark Kft. 60 normál padlómagasságú és 40 alacsony belépésű busz beszerzésére írt ki közbeszerzést az ősszel" - kezdte Kuti Piroska, az ÉNYKK kommunikációs vezetője.


A tender sikeresen zárult, a járművek közül az ÉNYKK 40 normál padlómagasságú, helyközi/elővárosi kivitelű szólóbuszt bérelhet. A Kravtex által gyártott Credo 02 Inovell 12 típusokról van szó – közölte Kuti Piroska portálunkkal. A Győrben és Mosonmagyaróváron szerkesztett buszok közül 11 Győr-Moson-Sopron, 7 Vas, 13 Veszprém és 9 Zala megyében teljesít majd szolgálatot, várhatóan jövő év elejétől.


 

Fotók: Cseh Róbert

2017 elején gyakorlatilag olyan Credo Inovell buszok érkeznek megyénkbe, mint idén augusztusban. A fő különbség, hogy az újonnan beszerzett buszokat Euro VI-os motorral szerelték fel - hangsúlyozta Zátonyi Gergely, a Győribuszok.hu szakportál szerkesztője. Fotók: Cseh Róbert


Légkondi és navi


A járműveket komfortos ülésekkel, klímaberendezéssel és modern utasinformációs rendszerrel szerelték fel. Átlagosan minimum 80 fő szállítására alkalmasak (ebből minimum 50 ülőhely). Károsanyag-kibocsátásuk csupán töredéke a selejtezésre kerülő autóbuszokénak.


Kuti Piroska hozzátette: az év korábbi időszakában érkezett Credo buszok üzemeltetési tapasztalatai kedvezőek.


A legutóbbi beszerzéssel az ÉNYKK Zrt. autóbusz állományának már 32,8 százalékát teszik ki a megyében készült Kravtex gyártású Credo típusú járművek.

Teszteltük a Credo Inovell buszokat, videónkat ide kattintva tekinthetik meg!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!