Győr és környéke

2014.11.06. 16:47

Energetikai fejlesztést adtak át a Petz-kórházban

A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház csaknem 30 éves, elavult gőzellátású kazánjait – amelyek a központi sterilizáló, a konyha és a klímarendszerek fűtését biztosítják – modern, távhő alapú rendszerre cserélték.

kisalfold.hu


A beruházást csütörtökön adták át. Ennek köszönhetően az idei fűtési szezont megújult, modern hőrendszerrel várja az intézmény – derült ki dr. Tamás László János főigazgató szavaiból.

A modernizáció során három új, 2 megawatt összteljesítményű blokkosított hőközpontot építettek be, valamint az A, B és E épületek klímarendszereinek elő- és utófűtő gőzös hőcserélőit új, meleg vizes hőcserélőkre cserélték. Ennek eredményeként az üzemeltetési költség 29 százalékkal csökkent.

A kórház műszaki állapotfelmérést követően döntött az elavult gőzrendszer cseréje mellett, amely nem csupán energiapazarló üzemeltetése miatt vált elkerülhetetlenné, hanem jelentős kockázatot is jelentett a zavartalan hőellátásra nézve. Mivel a gőz alapú kazánház felújítása több százmilliós nagyságrendű beruházást igényelt volna, a kórház a gőztechnológia kiváltása és modern megoldások beépítése mellett döntött.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!