Győr és környéke

2014.06.24. 12:20

Eltörött a győri betonkenu, mégis harmadik helyen végeztek a győri diákok! - videó, fotók

A győri Széchenyi-egyetem hallgatóinak indulás előtt pár perccel törött el a 112 kilós betonkenuja. Egész éjjel dolgoztak azért, hogy indulni tudjanak versenyen.

Szeghalmi Balázs

A ráckevei III. Magyar Mapei Betonkenu Kupán újra a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Kar hallgatói győztek, de az idei megmérettetés minden túlzás nélkül a győri egyetemistákról szólt.

Mielőtt ugyanis útnak indult volna a SZE csapata a Duna-parti kisvárosba, eltörött a betonkenujuk.

"Épp fel akartuk rakni a hajót a trailerre, amikor nem akartunk hinni a szemünknek: széttört a hajónk. Mégsem engedtük, hogy elvesszen az utóbbi hetek munkája.

A betonkeverőtől kezdve minden mozdíthatót eszközt felpakoltunk a kocsira, s úgy döntöttünk, hogy a szigetbecsi kempingben új kenut tapasztunk.

Biztos, ami biztos, a széttört betonkenut is megragasztottuk. Az új hajóval éjjel háromnegyed kettőkor végeztünk, a mérlegen 107 kilót mutatott.




Tekintettel, hogy az első, 112 kg-os hajó ragasztása jól sikerült, végül azzal vágtunk neki a versenynek" - mondta a kisalfold.hu-nak Pollák András csapatkapitány.

Bartos Ferenc és Pollák András az éjszaka készített betonkenuban evez

Bartos Ferenc és Pollák András az éjszaka készített betonkenuban evez

A győri egyetemisták három futamot teljesítettek az egy nappal korábban széttört betonkenuval: két negyedik és egy harmadik helyezést értek el.

Összesítésben a dobogó harmadik helyére állhattak fel, s kitartásukért sportszerűségi különdíjat is átvehettek a szervezőktől.


Pillanatképek a III. Magyar Betonkenu Kupáról - fotók: Mapei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!