Győr és környéke

2017.11.24. 14:09

Ellopták a marcalvárosi kutyafuttató kerítését Győrben

20 méter kerítést loptak el, félmillió forint lesz a pótlása.

kisalfold.hu

A kismegyeri Napóleon-emlékmű feldarabolt Turul-madara, Schima Bandi bronzszobrának eltűnt fejrésze, a többször megcsonkított Radó-szigeti Vénusz szobor, derékba tört fák, egyik napról a másikra eltűnő közterületi padok. A lista sajnos hosszan folytatható, Győrben is rongálnak vandálok, lopnak nyerészkedők.


A legújabb ügy a marcalvárosi kiserdő kutyafuttatójának kerítése, amelynek szerda reggelre elvitték egy körülbelül 20 méter hosszú darabját. Már második alkalommal, ugyanis 2015 augusztusában valakik ugyanezt a részt emelték el.

„Amikor képviselő lettem, az egyik első dolgom volt ennek a kutyafuttatónak a létrehozása, mert addig sok vita volt a kiserdőben kocogók és kutyát sétáltatni akarók között – mondta el a helyszínen [namelink name="Rózsavölgyi László"], a környék önkormányzati képviselője. – Ezen a környéken nyolcezer ember él, sok a kutyás, nekik nagy szükségük lenne erre a futtatóra."


Egy 20 méteres kerítésdarabot nehéz észrevétlenül eltulajdonítani, ehhez utánfutó és legalább két ember kellett, ezért a képviselő hangsúlyozta, hogy „figyeljünk egymásra, értékeinkre, aki úgy gondolja, hogy rongálni, lopni készülőket lát, azonnal hívja a rendőrséget."


A kerítés pótlása körülbelül 500-600 ezer forintba kerül, és némi időt vesz igénybe, így valószínűleg csak jövőre lehet újra teljesen körbekerítve az Illyés Gyula utcai kutyafuttató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!