Győr és környéke

2018.09.20. 18:03

Elkészült a téti gyermekjóléti központ kialakítása

Befejeződött a Téti Járási Család és Gyermekjóléti Központ kialakítása. Az önkormányzat által elnyert támogatás 66,99 millió forint volt.

kisalfold.hu

A munkálatok azért váltak szükségessé, mert Téten a Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat a Szociális Intézménnyel egy épületben a Kistérségi Irodaházban üzemel. Mivel az épületen belüli bővülésre nem volt lehetőség a hely szűke miatt, így a jelenlegi épülethez való hozzáépítéssel egy önálló, közművekkel rendelkező épület került felépítésre, melynek eredményeként irodák, étkező-teakonyha, rendezvényterem és váróterem került kialakításra a megfelelő szociális helyiségekkel együtt.


Az 66,99 millió forintos európai uniós beruházásnak köszönhetően a teljes körűen akadálymentesítésre került épületben nagyobb közösségi tér alakult ki a rászorulók számára, a munkavállalók pedig megfelelő körülményeket biztosító irodákban tudják végezni majd a felelősségteljes munkájukat.

A támogatásnak köszönhetően a Család és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat tevékenységeit már önállóan, megfelelő minőségben és megfelelő környezetben tudja a jövőben ellátni, továbbá az önállósodás eredményeként a Szociális Intézmény üzemelésének is újra megfelelő körülmények biztosítottak.


Tét Város Önkormányzatának célja, hogy a fejlesztés eredményeként az alapszolgáltatások/család- és gyermekjóléti alapellátás hozzáférhetősége, minőségi feltételei javuljanak és hozzájáruljanak a Téti Járásban az élhető települések létrehozásához, ezen belül a település-infrastruktúra minőségének javítása, a közszolgáltatások intézményi feltételeinek erősítése célhoz.


A projektről bővebb információt a www.tet.hu oldalon olvashatnak.

Címkék#tét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!