Győr és környéke

2019.01.26. 16:38

Életveszélyes rámenni állóvizeink jegére, figyelmeztet a Győr-Szol

A befagyott tavakra mindenki csak saját felelősségére mehet rá, a jégen tartózkodás szabályait minden esetben be kell tartani, a szabályszegőket pedig a hatóság megbírságolhatja.

A Győr-Szol Zrt. felhívja a lakosság figyelmét, hogy vegyék figyelembe balesetveszélyre figyelmeztető táblákat, melyek a város állóvizeinek partján találhatóak! Bár a hosszan tartó hideg és az éjszakai mínuszok következtében a vízfelületeken jegesedés indult, de az állóvizek jege csak akkor biztonságos, ha vastagsága eléri vagy meghaladja a 10 centimétert. A folyóvizeken egyértelműen tilos a csúszkálás, korcsolyázás, és jelenleg az állóvizek jegére menni is élet- és balesetveszélyes. Az Adyvárosban, Szabadhegyen és a Holt-Marcal mellett  kihelyezett táblák szövege arra hívja fel a figyelmet, hogy a befagyott tavakra mindenki csak saját felelősségére mehet rá, a jégen tartózkodás szabályait minden esetben be kell tartani, a szabályszegőket pedig a hatóság megbírságolhatja

- tájékoztat Ozsvárt Tamás, a Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. vállalati kommunikációs csoportvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!