Győr és környéke

2019.05.14. 18:18

Egyesíti erőit Győrben a Rába és a Rekard

Hétszázmillió forintért megvásárolta a Rába Nyrt a Rekard csoportot: az adásvételről kedden írták alá a szerződést. Az export pozícióik erősödését, bővülő termékportfóliót és a meghatározó vevő- és termékkör erősödését várják a tőkeszövetségtől.

kisalfold.hu

„A Rába Csoport újkori történelmének egyik legjelentősebb eseményével új fejezetet nyit a vállalat életében. A társaság a győri székhelyű és nagy múltú Rekard Csoport megvásárlásával, akvizíciójával építi tovább jövőképét" – ezzel vezették fel a két cég közötti szerződéskötést.


A keddi ünnepélyes aláíráson Pintér István, a Rába Járműipari Holding Nyrt elnök-vezérigazgatója elmondta: az egyesüléssel 200 év szakmai tapasztalat jelenik meg a piacon. Mióta a Rába 1997-ben tőzsdére lépett, még nem kötött tőkeszövetséget: „ez most megteremti a Rába további növekedésének lehetőségét."


Az átlagosan 1451 munkavállalót foglalkoztató cég stabilizációja, hitelmentesítése, majd a modernizációs program részeként három év alatt 12,4 milliárdos fejlesztés után a növekedés gyorsítása indulhat (a Rekardhoz hasonló) akvizíciókkal. 


Szabó Balázs, a Rekard Hajtástechnikai Kft. ügyvezető igazgatója szerint a két cég egyesíti erőit, piaci fellépését a beszállítói, értékesítési piacon. A 2017-ben 3,2 milliárd forintos árbevételt produkáló, 180 munkavállalót foglalkoztató Rekard 90 százalékban exportra viszi termékeit. 


Az üzlet részeként a Rába idén a Diagonal Valor Kft egészét és a Rekard Hajtómű- és Gépgyártó Kft 24,9 százalékát vásárolja meg, míg utóbbi cég fennmaradó része 2021-ben lesz a társaság tulajdona - összesen mintegy 700 millió forintért. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!