Győr és környéke

2019.04.15. 18:13

Egy sáv! Kedden este 8-tól nagyon figyeljen az M1-esen Győrnél a Rába hídnál

A Hegyeshalom felé vezető pályaoldalt teljes egészében lezárják.

kisalfold.hu

Az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, a 124-es kilométernél található Rába-híd dilatációs szerkezet* javítási munkálataihoz kapcsolódóan korábban úgynevezett 2+1+1 sávos terelést építettek ki a szakemberek. Ezen terelésben a Hegyeshalom felé vezető oldalon az M1-es autópálya érintett szakaszán a belső és külső sávokat lezárták, a nehézgépjárműveket a leállósávra, míg a személyautókat a Budapest felé vezető oldalra terelték. A főváros felé a közlekedők így eddig a leálló-, illetve a külső sávon haladhattak a munkavégzés ideje alatt.

A javítási munkák következő, befejező ütemeként hétfő este 8 és reggel 6, illetve kedd éjszaka is este 8 és reggel 6 óra között a Hegyeshalom felé vezető pályaoldalt teljes egészében lezárják, így a személyautóval és a nehézgépjárművel közlekedők is a Budapest felé tartó oldalra terelt egy sávon haladhatnak Hegyeshalom irányába.


A teljes ideiglenes terelést még a húsvéti ünnepek előtt, április 17-én, szerdán elbontják, melynek során mindkét irányban 1-1 sávon közlekedhetnek majd az arra járók reggel 8 és 14 óra között. Ezt követően, vagyis előreláthatóan szerda délutántól már korlátozás nélkül haladhatnak a közlekedők a pálya ezen szakaszán.

 

Csak egy sáv járható


Az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon.


A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a javítási munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kéri.

 A dilatáció tágulási hézagot jelent. A dilatációs szerkezet pedig a híd alakváltozásait felvenni képes, a dilatációs hézagot lefedő, forgalmi terhelést viselő szerkezet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!