Győr és környéke

2017.10.16. 16:07

Egy helyről irányítanak a rendőrök Győrben - 29 milliós törzsvezetési pont

A legkorszerűbb technológiával felszerelt helyiségről van szó, amelyben akár a megye összes köztéri kamerájának képe egyidejűleg figyelhető.

kisalfold.hu

Átadták a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság törzsvezetési pontját hétfőn. A beruházás 29 millió forintba került. Egy olyan, a legkorszerűbb technológiával felszerelt helyiségről van szó, amelyben akár a megye összes köztéri kamerájának képe egyidejűleg figyelhető, de a falakra helyezett képernyőkön a szolgálatban lévő rendőrjárőrök tartózkodási helye vagy akár különböző – például meteorológiai, vízügyi – honlapok is megjeleníthetők szükség esetén. Ez nagyban megkönnyíti a helyes döntések meghozatalát.


Csizmadia Gábor dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány az ünnepségen elmondta: ennek a pontnak olyan rendkívüli események idején vehetik nagy hasznát, mint amilyen a 2013-as hófúvás vagy árvíz volt, de nagyrendezvényekkor szintén segítséget jelent. A nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál biztosításakor például 3800 rendőr és 500 polgárőr munkáját kellett összehangolni. A terem videokonferenciák megrendezésére ugyancsak alkalmas.

Illusztráció



A beruházás költségeihez a győri önkormányzat nyolcmillió forinttal járult hozzá. [namelink name="Borkai Zsolt"] polgármester azt hangsúlyozta: a város fejlődik, pörög, így még inkább szükség van jól működő rendőrségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!