Győr és környéke

2019.03.08. 14:37

Dunaszeg, Dunaszentpál és Mecsér térségében öblítenek hétfőtől

A településeken folytatódik a szigetközi vízhálózat tisztítás.

kisalfold.hu

Hétfőtől Dunaszeg, Dunaszentpál és Mecsér térségében néhány napig érdemes előre tartalékolni ivóvizet. Ezeken a településeken folytatódik a szigetközi vízhálózat tisztítás. A fehér ruhák mosása előtt célszerű ellenőrizni a víz átlátszóságát.


A szakemberek az utóbbi hetekben Győrújfalutól kezdve utcáról utcára átöblítették a vízvezetékeket. Hétfőtől a fenti településeken fognak dolgozni.

Dunaszegen a nappali órákban (8-tól 16 óráig ) nyomás ingadozás és átmeneti vízelszíneződés várható. Utcánként haladva sűrített levegővel mossák át a vízvezetékeket. Az apró légbuborékoktól fehéres színe is lehet a csapvíznek, ez kiengedve néhány perc alatt átlátszó lesz.


Dunaszentpálon március 11-én hétfőn délelőttre érdemes vizet félretenni, mert amúgy ivóvizes tatálykocsiból juthatnak csak vízhez. Egy tűzcsap beépítése miatt rövid idejű vízelzárás lesz 8 órától 10 óráig.


Dunaszeg, Dunaszentpál és Mecsér területén március 11-én hétfőn és március 12-én kedden éjszaka (22 órától hajnali 4 óráig) víznyomás ingadozás és vízhiány várható. A településeken áthaladó főnyomóvezetéket fogják tisztítani.


Az öblítések, vízvezeték tisztítások idején is fogyasztható az ivóvíz. A vas és mangán vegyületek barnára színezheti a vizet. Előfordulhat szürkés, fehéres szín is, ezt apró légbuborékok okozhatják.

A munkálatok alatt a 96/311-753 telefonszámon a Pannon-Víz Zrt. éjjel nappali diszpécser szolgálat hívható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!