Győr és környéke

2018.10.15. 11:56

Dombi Csaba "Vadvilága" szívvel és lélekkel főző embereknek - fotókkal

Több mint két évtizednyi szakmai tapasztalatának esszenciáját adta ki most megjelent "Vadvilágom" című szakácskönyvében Dombi Csaba, a tényői Dombi és Fiai Vendégfogadó séfje.

kisalfold.hu

A Dombi család étterme legendássá vált a vadételeket kedvelők körében. Történetük példa arra, hogyan lehet a sok munkát a vendégek iránti szeretettel fűszerezve, folyamatos megújulással, fejlesztéssel sikerre vinni.


A mondás szerint „Amit eszel, azzá leszel." Kezdetben az egészséget kapcsolhatták össze így az ételek minőségével, de a konyhaművészet kiteljesedésével, fejlődésével ez a mondás is szélesebb értelmet nyerhet. Elég bepillantani Dombi Csaba mesterszakács „Vadvilágába". Egyedi, kreatív receptjei, ételeinek összetett, mégis harmóniát sugárzó ízvilága, a tálalás színei olyan sokrétegű élményt adnak a vendégeknek, amik nemcsak az egészségükre, a lelkükre is jótékony hatással lesznek.

Dombi Csaba

 

Csabát nagyon régóta ismerem. A mestervizsgáján is én voltam a vizsgaelnök. Sokkal többet nyújtott az elvárhatónál. Egy falusias, jó, házias konyhára számított a bizottság, de ezen messze túlmutatóan a legmodernebb, legkorszerűbb technológiákat, irányzatokat vonultatta fel kreatív ételeiben. A legjobbak között vizsgázott"

– mondta méltatásában Pető István, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség örökös tiszteletbeli elnöke a Dombi fogadóban tartott könyvbemutatón.

Manapság nagyon divatos lett, hogy bloggerek mesterségbeli tudás nélkül, számolatlanul kezdtek szakácskönyveket írni. Szerintem az írjon szakácskönyvet, aki tud főzni, akinek saját receptjei vannak, aki sajátosan dolgozza ki az ételeket. Van tapasztalata arra, hol kell megállni a szövegben, és felhívni az olvasó figyelmét arra, hogy ha kihagy egy lépést, akkor mi történik az étellel. Csaba könyvében mindez megvan. Receptjeiben épít a klasszikusokra, de olyan plusz fogásokat, ízpárosításokat, fűszerezéseket használ, amikkel csak azok tudnak élni, akik tökéletesen értenek ehhez a szakmához"

– hangsúlyozta Pető István.

Izgalom, kihívás, vendégközpontúság, új technológiák a konyhaművészetben. Ezek azok a jellemzők, amik kezdettől fogva áthatják a munkámat. A főzés egy hétköznapi dolog ugyan, de kreativitással, elhivatottsággal gyorsan különlegessé tehetjük. Ez az, ami folyamatosan új lendületet és inspirációt ad a mindennapokban"

– írja Dombi Csaba a szép kivitelű könyv bevezetőjében, kiemelve, hogy az édes, gyümölcsös ízvilág, a gombák és zöldségek kavalkádja a vadhúsokkal kombinálva mindig felpezsdítik az embert. A Dombi fogadó védjegyének számító vadételek receptjeit a szívvel és lélekkel főző embereknek ajánlja. Fürj, vadkacsa, fácán, őz, vaddisznó és szarvas egyaránt szerepel alapanyagként a könyvben, aminek külön értéke, hogy az alaplevek, mártások, pácok elkészítéséhez is hasznos segítséget ad.

A „Vadvilágom" kötetben a recepteket a Mészáros Mátyás - Havasi Melinda páros ételekhez méltó, kiváló fotóival tálalják, a kivitelezés jó minősége pedig a Palatia nyomdát dicséri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!