Győr és környéke

2017.01.20. 08:00

Döbbenetes fotók! Így vadásznak a kormoránok Győrben

Belvárosi bosszúság - Sinkó Lajos képein mutatja, miért mérgesek a horgászok.

Cséfalvay Attila

Múlt héten számoltunk be róla, hogy a vermelő halakat mázsaszámra rabolják a már győri belvárosi folyószakaszra is bemerészkedő kormoránok, amelyeket a héten riasztólövésekkel próbáltak visszaszorítani. A madarak hatalmas károkat okoznak a horgászok bosszúságára: angolnákat, harcsákat rabolnak. Az engedélyek birtokában külterületen már gyérítenek is a vadászok, Újváros környékén egy nap alatt 27 példányt lőttek ki (Kisalföld, 2017. január 12.).

 

Elkapta - A kormoránok a fagyos időben a belvárosi folyószakaszra szorultak, angolnákat, harcsákat rabolnak a vizekből. Fotók: Sinkó Lajos


Sinkó Lajos, a győri fotóklub tagja, korábban horgászmérnök a napokban elképesztő felvételeken örökítette meg a kormoránok vadászatát. A Szigetköz Horgász Egyesület egykori elnöke 800-as teleobjektívvel a Mosoni-Duna és a Rába összefolyásánál leste a pillanatot. "Hetvenöt éves vagyok, sok mindent láttam már, de ilyen kormoránvadászatot még sosem. Olyan felvételeket sikerült megörökítenem, amiket szabad szemmel vélhetően nem is látnék" – mondta.

 

Élelmet kereső kormoránok telepedtek a belvárosi folyószakaszra, mivel itt nem mindenhol fagyott be a víz - írta Olvasónk, Beledi Márta.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!