Győr és környéke

2017.04.06. 01:36

Diáksiker - Dobogóra léphetett a győri diák - fotók

Március vége kiemelkedő eredményt hozott a Győri Műszaki SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája életében.

kisalfold.hu

Negyedik alkalommal rendezték meg a SkillsHungary verseny Nyugat-Magyarországi elődöntőjét. A tét a döntőbe jutás volt, a végcél pedig szakmailag megmérettetni világszinten. Ebben ez évben Abu Dhabi ad otthont a szakmák olimpiájának a WorldSkillsnek.


Iskolánk két, már végzett tanulója jelentkezett a versenyre. Vince Attila 2016-ban megnyerte az elődöntőt, a budapesti döntőben második helyen végzett. Horváth László pedig tavaly a hazai Szakmasztár versenyen lett első helyezett.


A versenyt iskolánk igazgatója Hatos Hajnalka nyitotta meg, majd a verseny szervezője-felelőse, a Legrand Zrt. Vevőszolgálati és oktatási vezetője, Kummer Zoltán ismertette a versenyzőkre váró feladatokat. Két feladatot, egy villamos vezérlést és egy kábelcsatornás szerelést kellett megoldani. Félidőben, üdítőként egy kellemes ebéd volt a Marcal étteremben. 


A szigorú zsűri délután négykor hirdetett eredményt. Első helyen Németh Zoltán a keszthelyi Asbóth, második helyen Leidl Péter a budapesti Weis, harmadik helyen Vince Attila a győri Pattantyús középiskola diákja végzett. Gratulálunk a helyezetteknek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!