Győr és környéke

2014.10.02. 11:27

Cserháti Tamara súlyos csalánkiütéseket kapott

A győri származású Cserháti Tamara szépségkirálynő a saját bőrén tapasztalhatta, mit művel az ember külsejével a ritka és alattomos bőrbetegség.

Szeghalmi Balázs

A bőrbetegekkel vállalt szolidaritást a Miss World Hungary 2012 címet viselő [namelink name="Cserháti Tamara"], amikor egy társadalmi kampány keretében teljesen élethű, a krónikus urticariára jellemző kiütésekkel maszkírozták el.


Nézze meg Cserháti Tamara átváltozását:


"Hat órán keresztül tartott a folyamat, és csak a végén kaptam tükröt a kezembe. Sokkolt a látvány, és kizárólag arra tudtam gondolni, hogy azonnal szabadítsanak meg a kiütéseimtől.


Cserháti Tamárát (is) sokkolta a látvány


El se tudom képzelni, hogyan lehet egy ilyen betegséggel évekig együtt élni, hiszen itt nem csupán a külsőről van szó.

Ez a bőrprobléma, a betegséggel járó folyamatos viszketés és a társadalmi reakciók miatt a belsőt is felemészti" – nyilatkozta a győri származású szépségkirálynő, aki az Urticaria Világnapja alkalmából segített felhívni a figyelmet a bőrbetegek nehéz helyzetére.


A kampány megnyitóján készült fotón jól látszik: szerencsére nincs baja a győri származású szépségkirálynőnek

Égő, kínzóan viszkető érzéssel jár a csalánkiütés

Élete során minden ötödik embernek van csalánkiütése, de a bőrbetegség krónikus formája csak pár száz embert érint Magyarországon, jellemzően 20 és 40 év közötti nőket.

Égő, kínzóan viszkető érzéssel jár, és látványos bőrtüneteket vagy akár duzzanatokat is okozhat. A kellemetlen tünetek éveken, vagy akár évtizedeken át is fennállhatnak, de legtöbbször alapos vizsgálatok után sem sikerül tisztázni, hogy mitől alakulnak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!