Győr és környéke

2019.04.09. 16:21

Családi bölcsőde nyílt Győrságon - fotók

Családi bölcsőde nyílt Győrságon április 1-jén, amit kedden avattak fel.

kisalfold.hu

Az ünnepégen Kara Ákos államtitkár, a térség országgyűlési képviselője kifejtette, hogy a beruházás a kormány 30 millió forintos támogatásából valósult meg. Hangsúlyozta: a fejlesztés egyaránt szolgálja a kicsik biztonságát, valamint azt, hogy a szülők könnyebben össze tudják egyeztetni a munkát és a családot. A politikus úgy fogalmazott, hogy a kormányzat és a település együtt fogott össze a létesítményért, amivel többek között arra utalt, hogy az önkormányzat saját forrásból pluszban ötmillió forintot költött a beruházásra, emellett természetesen nagy munkát végzett a lebonyolítás terén. Kara Ákos beszélt arról is, hogy még egy fontos fejlesztés valósul meg Győrságon, teljesen megújul a falun átvezető állami út belterületi szakasza. A politikus végezetül azt kérte a helyiektől, hogy a május 26-i európai parlamenti választáson jó döntést hozzanak.

Családi bölcsőde nyílt Győrságon

Ferenczi Zsolt polgármester megköszönte Kara Ákos segítségét a támogatás megszerzésében. Az elöljáró elmondta: 12 gyermeket tud fogadni a bölcsőde, ahová kilencen már járnak is, noha csak egy hét telt el a nyitás óta. A naponta 7 és 17 óra között nyitva tartó intézményben három gondozó látja el a kicsiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!