Győr és környéke

2018.11.04. 12:11

Címert szenteltek Mindszentpusztán - sok fotó

Felavatták vasárnap délelőtt Mindszentpuszta település zászlaját és címerét, az összetartozás jelképét Szabó Gyula plébános szentelte fel a mindszenti templomban tartott mise után. Beszédet mondott Kara Ákos államtitkár és Herold Ádám, Pér polgármestere.

kisalfold.hu

A korábban teljesen önálló település 1991-ig közigazgatásilag Mezőörshöz tartozott, majd a lakosság döntése alapján Pérhez csatolták, s jelenleg is annak része hivatalosan. Mégis önálló "sziget" maradt, több mint 200 lakója van, köztük sok fiatal, és valamennyien mindszentinek tartják magukat, büszkék a hovatartozásukra - mondta el Herold Ádám. Egyébként [namelink name="Kara Ákos"] köszöntő szavaiból tudjuk: az első írásos emlék 1225-ből való.


A címer megalkotása Zsumbera Árpád helytörténész alapos és szerteágazó kutatómunkájának eredménye, a szíven álló kereszt egyben a szeretetből sarjadó életfa, a helyi családok történelmére utal. A szent korona feletti kard pedig nemesi jelkép. A zászlót a helytörténész és az ügyet felkaroló Vezseny Egylet megbízásából Németh Kata grafikus készítette.

Fotók: Mészáros Mátyás

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!