Győr és környéke

2019.02.20. 11:26

Bőnyi rendőrgyilkosság - Elnapolták a Győrkös-pert, kérdés marad, hogy megtörténhetett-e a ˝baráti tűz˝ a házban

Szerdára, illetve csütörtökre tűzte ki a Győrkös-per újabb két (a védelem szempontjából nagyon fontos) napját a Szombathelyi Törvényszék. A szakértőknek most kellene kimondaniuk, hogy Győrkös István verziója - a ˝baráti tűz˝ - megtörténhetett-e a bőnyi házban. De nem fogják kimondani, talán majd áprilisban.

Sudár Ágnes


Ha készült is, hiába – Győrkös Istvánt nem hozták ki ma a szombathelyi börtönből, s nem kísérték át a törvényszéépületébe. Elmaradt ugyanis a szerdára, illetve csütörtökre kitűzött tárgyalás. Több szakértői véleménynek kellett volna elkészülnie mostanra, de azokkal nem végeztek a felkért szakemberek. Győrkös István védőügyvédei, dr. Takács Zoltán és dr. DeáAndrea azt mondják, ez akár azt is jelentheti, hogy alaposan megvizsgálják a szakértők az általuk felvázolt verziót. 

Ha készült is, hiába – Győrkös Istvánt ma nem kísérték át a törvényszéépületébe. Fotó: archív

Győrkös István a per tárgyalási napjain aktív volt végig; védőinek mostanra sikerült elérniük, hogy az ő verzióját egyáltalán megvizsgálják a szakértők.


De mit is vizsgálnak? Az összevont fizikus-orvos-fegyverszakértői azt, amit Győrkös István állít, vagyis hogy nem az ő fegyveréből származik a lövés, amely megölte 2016. október 26-án a házkutatásra érkező Pálvölgyi Péter rendőrnyomozót. Lesz ezen kívül még két szakértői vélemény: az egyiknek azt kell megállapítania, hogy két és fél éve, az altatásból ébredő Győrkös István lehetett-e olyan állapotban, hogy vallomást tegyen.


kórházi ágyán ugyanis kihallgatták, s ott még olyanokat mondott, hogy sajnálja a nyomozót, s a kezében lévő gépkarabély lehetett a gyilkos fegyver. Ezt később visszavonta, s a tárgyalások során többször kérte, hogy ne vegyék figyelembe, mert nem is nagyon volt tudatában, miket mond. A bíróság hosszas huzavona után végül kikérte a szakvéleményt erről, s egyet arról is, ami Győrkös István személyiségét elemzi.

 

Győrkös István állapotáról, arról, hogy milyen állapotban várja tárgyalásának folytatást, a Kisalföld csütörtöki számában olvashatnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!