Győr és környéke

2019.07.04. 13:02

Bezöldül a Szent István út Győrben

Sokan kérték az önkormányzattól, hogy Győr egyik legfontosabb útját, a Szent István utat több fa és virág díszítse.

kisalfold.hu

Ám a talajban húzódó közművezetékek miatt nincs hely a fák gyökereinek, ezért nagyméretű, mozgatható virágládákat telepítenek.


Radnóti Ákos és Fekete Dávid polgármesterek szerdán sajtótájékoztatón jelentették be, hogy július végéig a Jókai utcától a Gárdonyi utcáig a Szent István út belvároshoz közeli járdáira negyvenegy dézsát helyeznek ki, kisebb fákkal és virágokkal, így téve zöldebbé a környéket, szebbé a városképet.


A növények alulról, egy, a járda burkolata alá épített vezetéken keresztül jutnak vízhez. Ezzel az öntözés automatikussá válik, így nem lesz szükség a forgalmat akadályozó öntözőautókra. A győri önkormányzat az elmúlt években arra törekedett, hogy a zöldterületek, körforgalmak vízellátását automata öntözőrendszerrel oldja meg, így téve gazdaságosabbá és hatékonyabbá a fenntartásukat.


A dézsák télre is maradnak, fagyálló virágokkal. Az eseményen az is elhangzott, hogy az ősszel újabb ezer fát ültetnek Győrben.

Illusztráció: pixabay

Címkék#Győr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!