Győr és környéke

2019.04.15. 15:11

Bemutatták Manát és Wandát, a két orrszarvút Győrben - videó és fotók az állatkert új lakóiról

Ők az első igazán látványos új lakók a mostani többéves fejlesztés keretében. Wanda négy napja érkezett Rotterdamból, Mana Magdeburból az ősszel, de Veszprémben tartották, amíg kifutója el nem készült.

Kisalfold.hu

A Modern Városok Program (MVP) keretében mintegy 2 milliárd forintot fordítanak az állatkert fejlesztésére, a három ütemből az első valósult meg most 400 millióból. Ráadásul azért első ez a szalagátvágás, mert a 18 győri MVP-projekt közül is ez ért a célba a leghamarabb.

 



 

Galéria! Fotók: Mészáros Mátyás

A szalagot a szintén új, a korábbinál jóval impozánsabb főbejárat előtt vágták át a projekt átadói: Krucsainé Herter Anikó helyettes államtitkár, Borkai Zsolt polgármester, Gyopáros Alpár kormánybiztos és dr. Andréka György az állatkert igazgatója. 

Fotók: Mészáros Mátyás

Az orrszarvúház a zsiráfház bővítményeként készült el, s ennek során a zsiráfok belső házát is tovább magasították. Hat darab orrszarvú boksz épült, 38-50 négyzetméternyi területtel.


két nőstényt májusban egy bika követi, majd a végső cél: összesen két bika, három tehén. Az ezer kilós keskenyszájú orrszarvút egyebek között 17 centi vastag acél oszlopok tartják féken, a villanypásztor és a golyóállóüveg mellett.


Ma délután már látogathatóak az új lakók is, és működik az új főbejárat pénztára.

 

Állatkert - Bemutatták Manát és Wandát, a két orrszarvút Győrben


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!