Győr és környéke

2016.02.15. 23:15

Bank költözik a Dunakapu téri `üvegpalotába´? - fotók

Egy éve fejeződött be a modern dizájnú, új építésű üvegház építése a Dunakapu téren. Egyelőre nem tudni, mikor nyithatja meg kapuit az "üvegpalota" a nagyközönség számára. A Győr-Szol jelenleg előrehaladott tárgyalásokat folytat egy pénzintézettel.

Szeghalmi Balázs


Nyitókép: Mészáros Mátyás


Szinte napra pontosan egy éve adtunk hírt a Dunakapu téren épített "üvegpalotáról". 2015 februárjában az utolsó simításokat végezték az új építésű üzletházon. A modern épület helyén egykoron a Brády-ház állt, melyet három és fél éve kezdtek el dózerolni.


Mind a Brády-ház bontását, mind az "üvegpalota" kialakítását politikai viták kísérték a kisalföldi megyeszékhely közgyűlésein.


Először főként üzletekben, kávézőban gondolkodtak


Az ötszintes, új épület kezdetektől fogva a Győr-Szol tulajdonába került. Kérdésünkre Ozsvárt Tamás megerősítette, hogy ez a mai napig így van. A győri közszolgáltató tavaly év eleje óta keresi azt az üzemeltetőt, aki bérbe tudja adni az összes helyiséget.


Ennél a pontnál a Győr-Szol kommunikációs vezetője megjegyezte: "a ház bérbeadására reális esély a Dunakapu mélygarázs megnyitása, vagyis 2015 június közepe óta nyílt". A 1075,55 négyzetméter alapterületű "üvegpalota" öt szintjén az első képzelések szerint nyolc üzlethelyiséget, egy kávézót, valamint az ezekhez tartozó terasz és raktárokat vehették volna bérbe az érdeklődők. Ennek megfelelően Delikát Háznak hívták az épületet a győri holding honlapján megjelent bérbeadási felhívásokban.



 

Képgalériánk segítségével kicsit bepillanthatnak az épület belső terébe


Célegyenesben egy pénzintézettel?


"Az épület továbbra is többféleképpen hasznosítható, szolgáltatási, kereskedelmi vagy vendéglátási célokra egyaránt kiváló. Jelenleg előrehaladott tárgyalásokat folytatunk egy pénzintézettel, amely az egész épületet bérelné. Közel járunk a megállapodás véglegesítéséhez, de az aláírás egyelőre hiányzik a szerződésről. Reméljük, a közeljövőben eredményes lezárásról tudunk beszámolni" - közölte Ozsvárt Tamás.


Arra a kérdésünkre, hogy amennyiben nem sikerül megfelelő bérlőt találni az elkövetkező hónapokban, szóba kerülhet-e az épület eladása, a kommunikációs vezető úgy válaszolt: "az épület bérbeadása vagy értékesítése egyaránt opció a hasznosítást illetően. Ebben azonban semmi újdonság nincs, mindkét lehetőséget hangsúlyozzuk a ház építése óta".


A belvárosi "üvegpalota" három bejárattal rendelkezik, egyrészt a mélygarázs felől gyalogos átjáróval, valamint a térszinten a Dunakapu tér és a Stelczer köz felől.


 

Fotók: Mészáros Mátyás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!