Vaskakas

2019.09.02. 17:00

Bábszínházi évad: Pom Pom és Vuk is Vaskakasos köntöst kap Győrben – videó, fotók az évadnyitóról

A kilencezer bérletessel büszkélkedő Vaskakas Bábszínház megnyitotta a 2019/2020-as évadát: öt új bemutatóval, számos ˝befogadott˝ előadással, és egy rendhagyó beszélgetéssorozattal várja nézőit.

Cséfalvay Attila

A társulat tagjai a Győrkőc Fesztivál okán később kezdődő szabadságuk után most találkoztak először: Kocsis Rozi, a bábszínház vezetője az évadnyitó sajtótájékoztatón vette sorra az új darabokat. Október 5-én Tandori Dezső „Medvék minden mennyiségben„ című kötete alapján készülő előadást mutatják be a legkisebbeknek, másnap Pom Pom meséit láthatja először a közönség. December 1-jén mutatják be a Lackfi János költő, író Paradicsomleves betűtésztával című kötetéből készülő zenés darabját – mely a gyerekek kedvenc ételeit felsoroló, nagytermi revüprodukció, „színes díszletekkel.” . Ugyancsak a nagyteremben látható majd a Fekete István Vukja, mely zenés-táncos előadás. Az évadot a H. munkacímű produkció zárja 2020 májusában.

„Győr összes óvodása és bölcsődése láthatja darabjainkat, s Csallóköz felé is nyitottunk„ – mondta az igazgató.

Október elején Kijevbe látogat a társulat a La Fontaine mesék című előadásával, de Nagyváradon és Törökországban is vendégszerepelnek.

Ami pedig a felnőtt előadásokat illeti: folytatódik az együttműködés a Vaskakas és az Orlai Produkciós Iroda között: havonta egy orlais előadás várja a nézőket Győrben, ennek első előadását szeptember 21-én láthatja a közönség (Vadméz), októberben pedig országos bemutatója lesz Szamosi Zsófiával a Szemünk fénye című darabnak. Szeptemberben a KV Társulat Terike és Irén című művét fogadja a színház kamaraterme. Saját előadások (Leányálom Kft), egyszemélyesek (Anna, Akvárium) is színesítik a palettát.

A Vaskakas Bábszínház évadnyitója

Újdonság, hogy Szemere Katalin újságíró és Góg Angéla food designer közös sorozata, a Presszó a Vaskakasban talál második otthonára: 2019 szeptemberétől havonta egy alkalommal Vaskakas Presszóba várják az érdeklődőket, neves, Győrhöz valamilyen módon kötődő vendégek részvételével. A Vaskakas Presszó vendége októberben Boldizsár Ildikó pszichológus, etnográfus, meseterapeuta lesz, novemberben pedig Várszegi Asztrik bencés szerzetes, nyugalmazott pannonhalmi főapát. Egy kis érdekesség: a „milyen íze van a sikernek?” kérdésre is keresik a választ. Várszegi Asztrik szerint marcipán és gyümölcsök: ennek alapján minden beszélgetésre egyedi sütemény is készül, melyet a közönség is megkóstolhat.

„Nem szeretnénk konkurenciát a Győri Nemzeti Színháznak, felnőtt előadásokra bérletet sem árulunk, s úgy gondoljuk, a színház és a Vaskakas erősíti egymást. Tovább neveljük a fogékony közönséget, álmaink színháza, ahová családok járnak, s minden korosztály megtalálja a maga előadását„ – mondta Kocsis Rozi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!