Győr és környéke

2015.10.09. 14:32

Az MSZP ígéri, Győrben ott lesznek a földárveréseken

Kránitz László közleménye szerint Győr lesz az első olyan helyszín, ahol elindul a nagy földlopás.

kisalfold.hu

 Kránitz László és az MSP közleménye:


"Lázár János, kedden elhangzott szavaiból nemcsak azt tudtuk meg, hogy a „fideszes menedzsment szétlopja" az állami vagyont, hanem azt is, hogy október közepén Győr lesz az első olyan helyszín, ahol elindul a nagy földlopás fideszes programja.


Magyarországon mintegy 500.000 hktár szántó terület van állami tulajdonban, melyből közel 400.000 hektártt készül Orbán és bandája elrabolni!


Azt látjuk, azt érezzük mindenhol, hogy Orbán Viktor éhsége csillapíthatatlan. Az október közepén induló és a „trafikmutyi" rendszeréhez kísértetiesen hasonló programmal most elrabol több száz milliárd forint értékű földet, és odaadja a sajátjainak.


A Fidesz azt mondja, hogy azért nem szabad a földpiacot megnyitni, mert Magyarországon alacsony a föld ára, és spekulánsok vásárolnák fel a magyar földet? Ha ez igaz, akkor vajon miért kell a kb. 1000 milliárd forint értékű nemzeti vagyont kivételes gyorsasággal két hónap leforgása, ezen az alacsony áron eladni?! Csak nem azért, hogy később ők tudják extra profittal eladni?!


Amíg nem tudjuk, nem látjuk tisztán, hogy valójában kik vehetnek részt a programban, (például azok az ügyvédek, műkörmösök és strómanok is, akik az elmúlt hónapokban szerezték meg egyhetes tanfolyamon az aranykalászos képzettségüket és így földművesekké váltak), kiknek adják oda az állami földeket, mi lesz az eladásokból származó bevétel sorsa, és egyáltalán: mi az oka annak, hogy ilyen hirtelen akar megszabadulni a kormány ezen óriási állami vagyontól, addig felszólítjuk Széles Sándort, a megyei kormányhivatal vezetőjét, illetve Dr. Nagy Istvánt, hogy azonnal állítsák le az árveréseket! Sőt, el se kezdjék azokat!


Nem fogjuk tűrni ezt az újabb aljasságot! Ha mégis elindulnak az árverések, már az első árverési napon ott leszünk. És ott leszünk minden árverésen! Megnézzük és megjegyezzük, hogy ki vesz részt a földlopásban. És azt is megjegyezzük, hogy ki veszi el a helyi gazdáktól a földet! Ígérjük, hogy kormányra kerülve visszavesszük azt, amit most elvesznek és visszaadjuk a magyar népnek!" - olvasható az MSZP közleményében.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!