Győr és környéke

2018.04.21. 16:15

Autója alvázába rejtve próbálta kicsempészni a marihuánát a szerb férfi Rajkánál

A férfi 48 kilogramm kábítószert akart átvinni Szlovákiába, de a NAV kutyája kiszagolta a drogot.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 54 éves szerb állampolgár ellen - közölte weboldalán a rendőrség.


A férfit 2018. április 21-én 1 óra 30 perckor ellenőrizték a Rajkai határátlépési ponton a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai, amikor személygépkocsival közlekedett az M15-ös autóúton Szlovákia felé.


Az autó ellenőrzésekor a NAV szolgálati kutyája kábítószer jelenlétére utaló jelzést tett. A pénzügyőrök a jármű átvizsgálása során, annak alvázában kialakított rejtekhelyen összesen 83 darab különböző méretű kábítószergyanús növényi törmeléket tartalmazó csomagot találtak.


A helyszínen elvégzett gyorsteszt szerint a 48 kilogramm súlyú lefoglalt anyag marihuána.

 



A rendőrök az 54 éves férfit Győr-Moson-Soporon Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították, majd ezt követően - őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként hallgatták ki és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!