Győr és környéke

2014.06.24. 16:51

Audi Aréna Győr: novemberre kész a győri multifunkcionális csarnok - videó, fotók

Tíz évre az Audi Hungaria Motor Kft. lett a novemberre megépülő új multifunkcionális csarnok, az Audi Aréna Győr névadó szponzora - hangzott el a létesítmény keddi bokrétaünnepségén.

Nagy Zsófia Beatrix

"Már csak öt hónapot kell várni és elkészül az Audi Aréna Győr csarnok" - mondta Borkai Zsolt polgármester kedden délután, az új győri multifunkcionális csarnok Bokrétaünnepén.

Borkai Zsolt kiemelte, október 30-ára elkészülnek a munkálatokkal.

Az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetésének elnöke, Thomas Faustmann nevezte el a csarnokot Audi Aréna Győr-nek, amelyet a polgármesterrel egy aláírással pecsételt meg.



Jelképesen, a Bokrétaünnepnek megfelelően, színes szalagokat kötöttek egy facsemetére, a jelen és a jövő sportolói és kulturális személyei, melyet majd az aréna kertjében ültetnek el.

Többek között Nagy Balács, [namelink name="Görbicz Anita"], Thomas Faustmann és Borkai Zsolt is szalaggal díszítette a fát.

Simon Csaba, a Győr Projekt Kft. ügyvezető igazgatója mondott pár szót a csarnok építésének körülményeiről és annak haladási üteméről. A Fresco Bello Zászlóforgató és Zászlódobáló csoport rövid műsora zárta a bokrétaünnepet.

Audi Aréna Győr bokrétaünnep



Korábban - [namelink name="Borkai Zsolt"] polgármester az eseményen kiemelte: a januárban kezdődött, a kormányzat által ötmilliárd forinttal támogatott munkák eredményeként olyan sportcsarnok épül, amely decemberben már a női kézilabda Európa-bajnokság otthona, "ötcsillagos helyszíne" lesz.

[namelink name="Thomas Faustmann"], az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetésének elnöke a névadó szponzori szándékszerződés aláírása előtt arról beszélt, öröm és megtiszteltetés a számukra, hogy a sportaréna a városban két évtizede letelepedett társaság nevét viselheti. Hozzátette, ez idő alatt Győr igazi hazájukká vált.

Január 30-án tették le a Magvassy Mihály csarnokkal egybeépülő új győri aréna alapkövét. A létesítménybe több mint 5500 néző fér majd be, változtatható befogadóképesség mellett.

A csarnok küzdőterét keresztbe három pályára lehet majd osztani, így a szomszédos Magvassy Mihály Sportcsarnokot is beleértve egyszerre négy edzést tarthatnak. Az épület külseje úgynevezett szitaszövet borítást kap, mely megvilágítva az elképzelések szerint látványos külsőt kölcsönöz majd az arénának.

Az új létesítmény nem csak a sport, de koncertek, kulturális rendezvények, kiállítások, vásárok és a társadalmi élet egyéb eseményeinek új győri otthona is lehet.

Összefoglaló - Kitűzték a bokrétát az Audi Aréna Győr multifunkcionális csarnokra

• Újabb partnerség Győr városa és a nagyvállalat között 
 
• Az Audi Hungaria a csarnok névadó szponzora 
 
• A csarnok átadása 2014 novemberre várható

Győr a magyar sport egyik fellegvára, ahol kiemelkedő sportsikerek születnek. A város önkormányzata és az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. számos területen sikeresen működik együtt: elkötelezettek a sport, a kultúra és a fiatal nemzedék támogatása mellett. Borkai Zsolt, Győr polgármestere és Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója a mai napon közösen jelentették be, hogy új multifunkcionális csarnok az Audi Aréna Győr nevet viseli. Az új csarnok ad helyet a 2014 decemberi női Kézilabda Európa-bajnokság versenysorozatának.

„Győrben pezsgő kulturális és sportélet zajlik, amelyhez a jövőben méltó helyszínt nyújt az Audi Aréna Győr" - mondta Borkai Zsolt, Győr város polgármestere. „Az új csarnok megépülésével - a magyar kormány közel 5 milliárd forintos támogatásának köszönhetően - a győriek és BL-győztes kézilabdás lányaink régi álma válik valóra. Az épület a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál egyik helyszíne is lesz. A jövő nemzedékét az egészségtudatosság, a mozgás szeretete felé igyekszünk terelni, amihez helyi példaképekre, sikerekre és olyan impozáns körülményekre van szükség, mint amilyet ez a csarnok is biztosít majd. Az új multifunkcionális csarnok a sport mellett a kultúra fellegvára is lesz, tovább népszerűsíti ezzel városunkat, bővíti lehetőségeinket, és nagyon bízom benne, hogy a decemberi kézilabda Európa-bajnokságon a magyar kézilabdás lányoknak is szerencsét hoz. Örülök, hogy Győr városát és az Audit - egymást erősítve - a töretlen fejlődésé s a partnerség jellemzi, biztos vagyok benne, hogy rengeteg örömteli és felejthetetlen pillanatot fogunk átélni az Audi Aréna Győr falai között."

"Nagyon örülünk, hogy egy ilyen nagyszerű létesítménnyel gazdagodik Győr városa, és külön öröm számunkra, hogy az Audi Hungaria, mint a város kulturális és sportéletének támogatója, egy hosszú távú elkötelezettség keretében a következő 10 esztendőben lesz a csarnok névadója" – mondta Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója. Az Audi Aréna Győr számos magas színvonalú sportesemény és kulturális rendezvény megvalósítását teszi lehetővé, melyek élményt nyújtanak munkatársainknak, a város lakóinak és az idelátogatóknak."

Az Audi Aréna Győr alapkövét 2014 januárjában tették le. Az építkezés a terveknek megfelelően halad, és mára már tető alá is került az impozáns épület. Az 5 500 néző befogadására alkalmas sportcsarnokban a győri sikersportágak közül a kézilabda, a kosárlabda és a futsal talál új otthonra, emellett pedig számtalan nemzetközi sport-, és kulturális esemény helyszíne lesz. A névbejelentés után ünnepélyes keretek között a bokrétát is kitűzték a csarnokra. Jelen voltak a helyi sikercsapatok képviselői, valamint a város utánpótlás egyesületeinek fiatal tehetségei.

Társadalmi felelősségvállalása jegyében az Audi Hungaria, a régió legnagyobb munkáltatójaként sok éve aktív támogatója Győr kulturális és sportéletének.

A csarnok névhasználati jogának megvásárlásával a vállalat hozzájárul az Audi Aréna Győr üzemeltetési költségeihez.

Az Audi Hungaria 2006 óta névadó főszponzora a kétszeres Bajnokok Ligája győztes Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának. 2011 óta partnere a Győri ETO FC futballcsapatának. A felnőtt csapat támogatásán túl az utánpótlás nevelésére is nagy hangsúlyt fektet a vállalat.

A vállalat a kultúra területén 1997 óta támogatója és 2002 óta főszponzora a világhírű Győri Balett társulatának, és számos győri kulturális rendezvény kiemelt támogatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!