Győr és környéke

2019.02.04. 09:33

Átvették diplomájukat az Egészség- és Sporttudományi Kar végzősei Győrben

A Széchenyi István Egyetem Egészség- és Sporttudományi Karán végzett diplomás ápolók és egészségügyi szervezők, rekreációszervezők és egészségfejlesztők vehették át diplomájukat a hétvégén az Egyetemi Hangversenyteremben (Zsinagóga) rendezett családias ünnepségen. Tanáraik mellett hozzátartozóik köszöntötték a végzős diákokat.

Széchenyi-egyetem

Dr. Nagy Sándor, a kar dékánja köszöntőjében elmondta: a Széchenyi István Egyetem kilenc karával olyan szellemi és értelmiségi központtá vált, amely tudományos és szakmai értékeivel Győrt igazi egyetemi várossá tette. Olyan várossá, ahol műszaki, gazdasági, jogi, egészségügyi, társadalomtudományi és művészeti területeken az egyetem diplomásai nap mint nap hozzájárulnak a város és a régió fejlődéséhez, megújulásához. A több mint húsz éves egészségtudományi képzés eredményes működése bizonyítja, hogy a közös cél érdekében érdemes volt mozgósítani Győr értelmiségét.

Tudásommal mindig az emberi életet és egészséget szolgálom – mondták esküjükben a végzősök. Fotó: Kun Zoltán

Az egészségügyi szervezők az egészségügyben, a humánbiztosításban és az egészturizmusban zajló folyamatok törvényszerűségeit megismerve látják el ezen területek informatikai, gazdasági, szervezési és adatszolgáltatási tevékenységét. Az egészségbiztosítási és egészségturizmus szakirányon végzett hallgatók magas szintű gazdasági, biztosításelméleti döntéseket fognak hozni, egészségmegőrző, -szolgáló tevékenységek szervezésében vesznek részt, és aktív közreműködői lesznek az Európai Unió turizmusfejlesztési programjának. A rekreációszervező és egészségfejlesztő képzés olyan szakembereket bocsát ki, akik megalapozott elméleti és gyakorlati ismeretek birtokában képesek lesznek fejlesztő, szervező szerepet betölteni a sport és a rekreáció területén"

– mutatott rá a dékán, kiemelve, hogy a tavaly megalakult Sporttudományi Tanszék jelentős előrelépést hozott a szak fejlődésében.


Az egészség és a sport szorosan összetartozó fogalmak. A két tudományág kari szintű egyesülése erős bázist hozott létre, amely hosszú távú, dinamikus fejlődést biztosít. A hallgatók nemzetközi sportversenyeken és tudományos diákköri konferenciákon egyaránt bizonyították rátermettségüket, olimpiai érmeket szereztek és kiváló helyezéseket értek el. A karon folyó, magas színvonalú oktató- és kutatómunka garanciát jelent arra, hogy a jövőben is hasonló eredmények születhessenek.

A szülők gyermekeikkel együtt élhették át a diplomaátadó ünnepélyességét.

Az ünnep akkor lehet teljes, ha a friss diplomások alkalmat találnak hálájuk és örömük kifejezésére szüleik felé

– zárta köszöntőjét Dr. Nagy Sándor dékán.


Az ünnepség kedves színfoltja volt a Művészeti Kar műsora. Szabó Alexa, harmadéves magánének szakos hallgató előadásában csendültek fel „A csitári hegyek alatt" dallamai. Zongorán kísért Dr. Ruppert István dékán.


Minden évben a diplomaátadó ünnepségek teremtenek megfelelő ünnepi alkalmat ahhoz, hogy a Hallgatói Önkormányzat átadja a legrangosabb hallgatói díjakat. A „Pro auditoribus", vagyis a „Hallgatókért" díjat Varga Sarolta, Baloghová Lilla és Vad Virág vehette át Máté Eszter EHÖK-elnöktől.


Az Egészség- és Sporttudományi Kar végzett hallgatóinak ünnepélyes esküjét a paedumnál Zborovján Ferencné ápolás és betegellátás szakfelelős fogadta, családtagjaik ölelését pedig már a diplomájukat átvett, boldog hallgatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!