Győr és környéke

2019.04.17. 18:43

Átadták a Radó szökútját Győrben - fotók

Csobog, s "szökik" a víz a Radón, az első világháborús hősi emlékműnél, ahol sokáig víz sem volt a kőmedencében. Az újonnan elkészült vízforgató-rendszert a közelmúltban felújított 11-szer 20 méteres medencénél tegnap adta át Borkai Zsolt polgármester, valamint a két alpolgármester: Radnóti Ákos és Fekete Dávid.

Borkai Zsolt emlékeztetett rá: a három éves fejlesztési program során a város 250 millió forintot költött Győrben új szökőkutakra, vizes alkotásokra és a régiek rekonstrukciójára.Közéjük tartozik például a Király utcai Tejfölös kofa szobra és csobogó, a megszépült Bartók-emlékmű, a Vénusz-szobor, a Faun és Nimfák a Bisinger sétányon.

 

Fotók


Radnóti Ákos szerint kedveltek az adyvárosi létesítmények is, s különös népszerűségnek örvend a Rába és a Mosoni Duna találkozásánál felállított szökőkút, akár a megújult régi, a városházával szemben. Hozzátette: jövőre befejeződik a program és átadják az utolsó olyan alkotást is, ami az elmúlt években nem üzemelt. Fekete Dávid azt mondta: lakosság részéről komoly igény érkezett arra, hogy szépüljön meg az első világháborús emlékmű medencéje, majd ezután a vízforgató rendszer elkészültére is. 


Szökőkútként és tükröződő medenceként egyaránt üzemelhet, két oldalról 20-20 befelé spriccelő fúvóka adja a látványt. A rendszer 11 millió forintból készült el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!