Győr és környéke

2019.05.20. 22:47

Árhullám jön a Dunán, Győr környékén harmadfokú készültségi szint is lehet

A Duna vízgyűjtőjén néhol 100 mm-nél is több csapadék hullhat.

kisalfold.hu

Jelentős mennyiségű csapadék hullott az elmúlt napokban a Duna és a Tisza vízgyűjtő területén. Az előrejelzések szerint a következő időszakban további kiadós esőkre lehet számítani, a Duna vízgyűjtőjén néhol 100 mm-nél is több csapadék hullhat - írja az Időkép.


Az Országos Vízjelző Szolgálat hétfőn arról tájékoztatott honlapján, hogy az OVSZ előrejelző rendszerében szereplő hazai vízmércékre készített számítások alapján a következő hat napban a II. fokú árvédelmi készültségi szintet meghaladó vízállás várható a Dunán Nagybajcsnál, az I. fokú készültségi szintet meghaladó vízállás várható a Dunán Esztergomig, a Rábán Győrött, valamint a Tiszán Tiszakesziig.

 

Az Időkép előrejelzése szerint kedden a többfelé megnövekvő fátyol és gomolyfelhőzet gyakran zavarhatja meg a napsütést.

 

Elszórt záporokra, zivatarokra elsősorban a középső területeken készülhetünk. A délnyugati szél főként a Dunántúlon és északkeleten erősödhet meg. Hajnalban 7-13, délután 17-23 fokot mérhetünk. 

Frontmentes, de változékony, fülledt idő várható.

 

Képünk illusztráció, forrás: archív

Képünk illusztráció, forrás: archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!