Győr és környéke

2019.05.30. 17:44

Apad a Mosoni-Duna - szombaton 13 órakor megnyitották a rakparti utat Győrben - fotók, videó

Szombat kora délután megindulhat a forgalom a rakparti úton Győr belvárosában.

kisalfold.hu

Szombat, 10.48


Bő két óra múlva újra használhatjuk a rakparti utat Győrben.


Péntek


Az elmúlt hetihez hasonló mértékű árhullám vonul végig folyóinkon. A Mosoni-Duna vízszintje ma hajnalra elérte a belvárosban a Móricz Zsigmond alsó rakparti út Kossuth-híd alatti szakaszát, ezért ma reggel 06.30-kor lezártuk a forgalom elől a rakparti utat - tájékoztatott Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet műszaki vezetője, sajtószóvivő. A Petőfi híd alatti ingyenes parkoló egy része is zárva.

  • A Révfalu – Belváros közötti forgalmat a Széchenyi-híd és a Jedlik-híd felé tereljük, így aki az Árkád jelzőlámpás körforgalomtól autózik Révfalu irányába, haladjon tovább a Széchenyi-hídon és a Szövetség utcán át hajtson Révfaluba.
  • Aki Révfaluból szeretne autózni a Belváros irányába, a Rónay Jácint út helyett az Egyetem felé autózzon a Jedlik-híd felé.
  • A rakpart lezárása csak kis mértékben érinti a menetrend szerinti autóbuszok útvonalát: a lezárás miatt az alsó rakparti út helyett a Dunakapu téren keresztül közlekednek az autóbuszok, megállóhelyet is biztosítva van a téren.
  • A lezárás érinti a Kossuth híd forgalmát is, oda csak az autóbuszok, valamint a Káptalandombi, Jedlik Ányos utcai gyalogos-zónába engedéllyel behajtók autózhatnak be.
  • A Kossuth hídon a gyalogos- és kerékpáros forgalom korlátozás nélkül közlekedhet.
  • Fontos információ még, hogy a Móricz Zsigmond alsó rakparton a lezárás csak Kossuth híd alatti szakaszát érinti jelenleg. A rakparti út melletti parkoló használható, elérhető – a zárás nem érinti!


    Az útlezárás fenntartását a Mosoni-Duna apadási ütemétől tesszük függővé – erről a későbbiekben fogjuk tájékoztatni a lakókat, közlekedőket - tette hozzá a szóvivő.

     

    Fotó: Beledi Márta

     

    Korábban írtuk: 


    Az elmúlt hetihez hasonló mértékű árhullám vonul végig folyóinkon. A Vízügyi Főigazgatóság adati szerint 5-10 cm-es elöntés várható ma éjszaka és holnap napközben a Móricz Zsigmond alsó rakparton a Mosoni-Duna áradása miatt.


    "A ma esti egyeztetésünk nyomán úgy döntöttünk, hogy a kis mértékű elöntés miatt útszűkület korlátozást alkalmazunk az alsó rakparti útnak a Kossuth-híd alatti szakaszán. Amennyiben a prognosztizált mértéknél nagyobb árhullám várható az éjszaka, akkor az út teljes lezárása mellett fogunk dönteni. Erről csak a későbbi adatok ismeretben születhet majd döntés" - tette közzé az Útkezelő.

    Lezárják a parkoló egy részét


    A Rába folyó várható áradása miatt a Győr-Szol Zrt. május 31-én, pénteken reggel 6 órától lezárja Győrben a kezelésében lévő, Petőfi híd alatti ingyenes parkoló egy részét, a közlekedő út és a folyó között elhelyezkedő parkolóhelyeket. Az előrejelzések szerint a folyó pénteken délután kiléphet medréből, ezért a szolgáltató kéri a közlekedő út és a folyó közötti részen parkoló járművek vezetőit, hogy minél előbb hagyják el a területet. Az árhullám levonulását és a szükséges takarítási munkálatok elvégzését követően a Győr-Szol Zrt. ismét megnyitja a parkoló teljes területét.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!