Győr és környéke

2015.10.29. 14:12

Akadálypálya várja az emlékezőket a győri köztemető előtt - térkép

Jó hír, hogy a Szauter utcát csütörtök este megnyitották. Rossz, hogy parkolni és gyalog megközelíteni a város legnagyobb temetőjét így sem lesz egyszerű a hétvégén.

Bábics-Szeghalmi


Mint arról portálunk többször hírt adott, a Szauter és Nagy Imre út közötti szakaszt vízvezetékcsere miatt lezárták október elején.


A forgalmas csomópontot csütörtök este, több mint három hét után kapták vissza az autósok.


Óvatosan sétáljanak az építési területen!


A Nagy Imre úti körforgalom kétsávossá bővítése azonban továbbra is tart, a kivitelezés várhatóan év végére fejeződik be. A 150 milliós állami fejlesztésről, amelyet Kara Ákos országgyűlési képviselő jelentett be, itt olvashat >>


Ennek megfelelően nem lesz könnyű dolguk idén azoknak, akik emlékezni szeretnének elhunyt családtagjaikra, barátaikra a köztemetőben.


A gyalogosok mindenképp figyeljenek, merre lépnek. Az útfejlesztés munkálatai miatt senki ne számítson könnyű terepre, különösen az esti órákban közlekedjenek itt óvatosan!


 

Akadálypálya várja az emlékezőket a győri köztemető előtt


Összegyűjtöttük a lehetséges parkolási helyeket


Ha nem bővítenék kétsávossá a 83-as főúthoz közeli körforgalmat, akkor is torlódásokra, kevés szabad parkolóhelyre kellene számítani a köztemető közelében.


Akik mozgását nem korlátozza semmi, azt javasoljuk, inkább messzebb álljanak meg a temetőtől. A legjobb választásnak a Szentlélek templom előtti parkoló tűnik, már csütörtök délelőtt rengetegen tették le itt kocsijukat.


 

Szentlélek templomnál


A köztemetővel szemben lévő paneltömböknél, a Cuha utcában jó ötlet üres helyeket keresni, igaz, a lakóházak végében több munkagép pihen és építési anyagokat is raktak le ide. A Répce és az Ikva utca is jó ötlet lehet, bár ezek az utcák már távolabb vannak a főbejárattól. A PÁGISZ melletti területektől ugyanakkor járda vezet a Szentlélek templom melletti bejárathoz.


 

Építési anyagok és munkagépek a Cuha utcában


Még három helyszín


A temetőhöz közeli, családi házas Hajdú utcában is akadhat pár szabadhely, de itt alapjáraton korlátozottak a lehetőségek.


 

Hajdú utca


A Vasvári Pál utcáról nyíló, egykori orosz laktanya épületei közelében, valamint a Pláza mögötti nagy parkolóban szintén érdemes lehet megállni.


 

A Pláza mögött


Utóbbi két hely "szépséghibája", hogy viszonylag messze vannak a köztemetőtől. Ráadásul ahogy cikkünk elején írtuk: idén nem vezet könnyű út halottainkhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!