Győr és környéke

2016.11.09. 08:52

Adócsökkentés Győrben - Kétmilliárd forint marad a vállalkozásoknál - videón Borkai Zsolt bejelentése

kisalfold.hu

1,8-ról 1,6 százalékra csökkenti az iparűzési adó mértékét a győri önkormányzat 2018. január elsejétől. A javaslatról a november végi közgyűlésen döntenek - jelentette be Borkai Zsolt polgármester a szerdai sajtótájékoztatón. A politikus elmondta: ezzel két milliárd forintot hagynak a vállalkozásoknál, és abban bíznak, hogy a céges fejlesztésével, új vállalkozások idetelepülésével várhatóan az adóbevételek nem csökkenek majd.


 



Fekete Dávid alpolgármester elmondta, hogy a vállalkozások a pénzt az innováció mellett akár a munkavállalók lakhatási támogatására is fordíthatják.


Győr legutóbb 2014 januárjától csökkentette az iparűzési adó mértékét 2-ről 1,8 százalékra, azóta az adóbevételek nem csökkentek.


 

Adócsökkentés Győrben - Kétmilliárd forint marad a vállalkozások zsebében




Korábban - Jelentős adókönnyítés jön Győrben


Borkai Zsolt polgármester és Fekete Dávid alpolgármester szerda délelőtt nagy bejelentésre készül a Városházán.


A kisalfold.hu információi szerint a városvezető fontos adóváltozásokat jelent be.


A részletekről egyelőre nem tudunk, de novemberi közgyűlési tervezett napirendi pontjai között szerepel a helyi adórendeletek felülvizsgálata, amelynek előterjesztője [namelink name="Borkai Zsolt"] polgármester.


Részletek hamarosan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!