Győr és környéke

2018.05.10. 11:59

A postán gyűltek a levelek - Nem volt, aki kézbesítsen Győrújfalun, reagált a Posta

A postahivatalban egyben kapták meg az előző egy-két hétben érkezett leveleiket a napokban a győrújfaluiak, mert állítólag nem volt kézbesítő, aki házhoz vigye. A posta a régióban dolgozókat toboroz, ám így is sok helyen akadnak ideiglenes gondok felmondások, betegségek miatt.

Cséfalvay Attila

A Magyar Posta reagált megkeresésünkre

 A Magyar Posta - több más vállalathoz hasonlóan - a nyugat-magyarországi megyékben munkaerő-problémákkal küzd. Sajnos, néhány hete Győrújfalu postán is hiányzik az egyik kézbesítő. A létszámhiányt toborzással és célzott hirdetésekkel próbáljuk megoldani, ennek ellenére eddig nem sikerült munkavállalót találnunk. A létszám feltöltéséig a kézbesítést helyettesítéssel oldja meg a posta, azonban az elmúlt 4 napban a postavezető is megbetegedett, s az ő helyettesítését is meg kellett oldani. Így fordulhatott elő, hogy a postai dolgozók minden erőfeszítése ellenére sajnálatosan a postán maradt vissza lejárt kézbesítési határidejű küldemény, kezelői munkahiba miatt. A konkrét eset ebben a rövid időszakban fordult elő.


A lakossági jelzést követően a Magyar Posta soron kívül intézkedett, a kézbesítésre érkezett küldeményeket május 9-én, szerdán maradéktalanul kézbesítettük.


Az észrevételt, mely a kezelési hiányosságokra felhívta a figyelmet, köszönjük, a kézbesítendő levelek miatt a lakosoknak nem kell felkeresniük a győrújfalui postát."

Előzmények

A postán gyűltek a levelek - Nem volt, aki kézbesítse a leveleket Győrújfalun


A postahivatalban egyben kapták meg az előző egy-két hétben érkezett leveleiket a napokban a győrújfaluiak, mert állítólag nem volt kézbesítő, aki házhoz vigye. A posta a régióban dolgozókat toboroz, ám így is sok helyen akadnak ideiglenes gondok felmondások, betegségek miatt.


„A faluban élő barátom vállalkozó, elég sok hivatalos iratot kap postán. A feleségének tűnt fel, hogy jó ideje már nem érkeznek levelek, üres a postaláda. Bementek a helyi postahivatalba, s vagy egykilónyi összegyűlt levelet adtak át neki. Állítólag azért nem kézbesítették, mert nem volt, aki kivigye" – számolt be a kálváriáról a győrújfalui Makai János, aki amikor ezt meghallotta, ő is beugrott a postahivatalba.


„Nyolc vagy kilenc levelet kaptam, amely egy-két hét alatt gyűlhetett össze" – mutatta. Hozzátette: szerdán viszont már a postaládájába kerültek a levelek. „A győrújfalui kézbesítők segítőkészek, kedvesek, tisztában vagyok vele, hogy nem ők tehetnek erről a helyzetről." Ennek ellenére egy késve megkapott hivatalos levél vagy egy határidőre feladandó csekk sok bosszúságot okozhat bárkinek.

Év elején írtunk arról, mekkora munkaerőhiánnyal küzd a posta. Országosan több száz dolgozót tudnának felvenni.

A megye tucatnyi településén hasonló gondokkal küzdenek. Úgy tudjuk, Dunaszentpálon a héten az önkormányzattól kértek kölcsön néhány napra egy embert, mert megbetegedett a kézbesítő, s a beugró helyettes is gyengélkedett. Dunakilitin évek óta küszködnek azzal, ki vigye ki a leveleket, sokszor – ahogy más településeken is – a postahivatalban dolgozóknak kellett vállalniuk a feladatot.

A Magyar Postát még kedden kerestük meg írásban a kialakult helyzettel kapcsolatban. Arról, hogy valóban nincs-e, aki kivigye a leveleket Győrújfalun, s hogy a helyieknek időnként érdemes-e betérniük a postahivatalba az összegyűlt küldeményekért. Válasz lapzártánkig nem érkezett.

Év elején írtunk arról, hogy megyei falvakban tart kihelyezett tájékoztató napot a Magyar Posta, munkatársak után kutatva. Országosan több száz dolgozót tudnának felvenni, Nyugat-Magyarországon sok a betöltetlen pozíció. Győrzámolyon is tartottak tájékoztatót, arra mindössze egy érdeklődő ment el (Kisalföld, 2018. február 22.).

Postai kézbesítő pozícióra álláshirdetéseket továbbra is találunk: bruttó 115 ezer forintos fizetést ígérve keresnek Dunakilitire, míg bruttó 135 ezer forintos havibérért Fertőrákosra és Petőházára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!