Győr és környéke

2014.06.17. 15:19

A győrieknek idén is féláron adják a belépőt a fürdőbe

A győri fürdőért idén nyáron is összefognak a tulajdonosok és az üzemeltető. Mintegy 17 és fél millió forintot költ az önkormányzat a Győr-Szollal közös felújításokra, a Rába Quelle pedig 50 százalékos kedvezményt ad a győrieknek.

kisalfold.hu


Fiatalnak nem nevezhető a létesítmény - ezt [namelink name="Kovacsics Imre"], a Rába Quelle ügyvezető igazgatója állapította meg a keddi sajtótájékoztatón a győri szabadtéri fürdőről. Ezzel jelezte, hogy folyamatos felújításra van szükség. Hozzátette, tovább haladnak a tavaly megkezdett úton: a város, mint a termálfürdő tulajdonosa biztosítja a pénzt az esedékes fejlesztésekre, melyet a strand tulajdonosával, a Győr-Szol Zrt-vel karöltve végeznek. Az üzemeltető Rába Quelle Kft. pedig fél áron adja a belépőket a győri lakosoknak a termálba és a strandra egyaránt. Ezen felül további előnyt adnak egyes csoportoknak, idén a pedagógusok és a tavalyi árvízvédelemnél jeleskedett vízügyesek élvezhetnek kedvezményt a gyógyászati szolgáltatásoknál is.

Bár most nincs kánikula, a gyerekek máris haszonélvezői a kisebb-nagyobb fejlesztéseknek. Fotó: Bertleff

Bár most nincs kánikula, a gyerekek máris haszonélvezői a kisebb-nagyobb fejlesztéseknek. Fotó: Bertleff
[namelink name="Borkai Zsolt"] polgármester elmondta, átfogó fejlesztés csak megfelelő pályázati lehetőség esetén lesz, addig a kis lépések elvét követik. Ennek szellemében idén 17 és fél millió forintot fordítanak a szabadtéri fürdőre.

[namelink name="Sági Géza"], a Győr-Szol elnök-vezérigazgatója sorolta a mostani fejlesztéseket. Nem volt halasztható a Hajós Alfréd által tervezett főépület tetőszerkezetének felújítása, hamarosan készen is lesznek, ez 5 millió forintba kerül. Kialakítottak továbbá három sportpályát a streetball, a lábtenisz és a strandröplabda kedvelőinek örömére, az első kettő korszerű műanyagborítást kap.

Ezzel is napokon belül végeznek, így a következő kánikulai időszakra már minden a vendégsereg rendelkezésére áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!