Győr és környéke

2014.10.31. 16:15

A győri temetőkből több mint 11 tonna levelet szállítottak el az utóbbi napokban - fotók

Csütörtökön összesen 78-an dolgoztak a győri köztemetőben. Pénteki szemlénk során találkoztunk Sági Gézával, akit rögtön meg is kérdeztünk.

Szeghalmi Balázs

A kisalfold.hu kedden közölt írást arról, hogy a győri köztemetőben miként is áll a mindenszentek előtti nagytakarítás. Nos, három napja úgy fogalmaztunk, hogy a levelek állnak nyerésre, péntekre azonban szerencsére fordult a helyzet.

"Naponta átlagosan 11,2 tonna levelet szedtünk össze és hordtunk el"

"Összesen közel 25 hektár a győri köztemető területe, melyen rengeteg fa található. Október 13-án kezdtük a munkát, s pénteken fél 11-kor fejezték be kollégáink a nagytakarítást.

Győr nyolc temetőjéből az utóbbi héten 11,2 tonna levelet szedtünk össze és hordtunk el.

Csütörtökön 78-an dolgoztak azért, hogy minél kulturáltabb körülmények fogadják az elhunytakhoz érkező hozzátartozókat" – kezdte Oszvárt Tamás, a Győr-Szol kommunikációs munkatársa, akivel és munkatársaival közös szemlét tartottunk a kisalföldi megyeszékhely legnagyobb temetőjében.


Sokkal kevesebb a levél a győri köztemetőben, mint három nappal ezelőtt


Sági Géza: "a levelek összegyűjtését a hétvégi ünnepek után sem hagyjuk abba" 

A pénteki utolsó "simításokat" [namelink name="Sági Géza"], a Győr-Szol vezérigazgatója is megtekintette Szabó Jenő győri önkormányzati képviselő társaságában a köztemetőben. Ha már találkoztunk, természetesen megkérdeztük Sági Géza véleményét.

"Szeretném hangsúlyozni, hogy a levelek összegyűjtését a hétvégi ünnepek után sem hagyjuk abba, hisz a fák lombkoronáin még jócskán vannak levelek.

Ezen kívül több balesetveszélyes fát is kivágunk a téli hónapok alatt. A temetői szemetet szombat hajnalban elszállítjuk, így a nagy gépjárművek sem fogják zavarni a családok emlékezését a hétvégén" – mondta érdeklődésünkre Sági Géza.


Összegyűjtött levelek a győri köztemető mellett: egy-egy kupac körülbelül három köbméterrel egyenlő


"Pénzt és energiát nem sajnáltunk a győri temetők rendbetételére"

A Győr-Szol vezetője hozzátette: "már megkértem arra a kollégáimat, hogy jövő hét elején összesítsék a mindenszentek előtt elvégzett temetői munkálatok összegét. Ebből az adatból is látszani fog, hogy pénzt és energiát nem sajnáltunk a győri temetők rendbetételére".

Egy biztos: idén klasszisokkal rendezettebb körülmények fogadják majd az emlékező hozzátartozókat, barátokat a győri köztemetőben, mint egy esztendővel ezelőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!