Győr és környéke

2017.02.13. 17:49

A győri stroke-centrumot támogatta az Audi

Az adományból két lélegeztető-készüléket szerzett be a kórház.

Az Audi Hungaria társadalmi felelősségvállalása jegyében újabb adománnyal segíti a régió egészségügyi ellátását. A vállalat adománya a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályán működő győri stroke-centrum számára két darab lélegeztető-készülék beszerzését tette lehetővé, mely jelentősen hozzájárul az ellátás színvonalának emeléséhez.

Balról jobbra a fotón: Dr. Gartner Béla osztályvezető főorvos, Dr. Tamás László János főigazgató főorvos, Peter Kössler igazgatóság elnöke Audi Hungaria Zrt.

Balról jobbra a fotón: Dr. Gartner Béla osztályvezető főorvos, Dr. Tamás László János főigazgató főorvos, Peter Kössler igazgatóság elnöke Audi Hungaria Zrt.

„Bízunk benne, hogy a két lélegeztető-készülék számos életet ment meg, és hozzásegíti a győri kórházat egy olyan stroke központ kialakításához, ahol a legmodernebb eszközök állnak a orvosok rendelkezésére", mondta Peter Kössler, az AUDI HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnöke. „Vállalatunk számára alapvetés, hogy a társadalmi felelősségvállalás jegyében hozzájáruljunk a régió életszínvonalának növeléséhez."


A vállalat a Kisalföld napilap és Győr kampányához csatlakozott, amelyben a város és a régió lakói közösen teremtették meg a győri stroke-centrum létrehozásának anyagi feltételeit. A jelenlegi eszközbeszerzésekkel további eszközfejlesztési lépcső valósul meg, amely egy régiókon átívelő központként gondoskodik az agyi infarktust szenvedett páciensek ellátásáról.


A kórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztálya az agyi infarktust szenvedett betegek számára is gyors, szakszerű segítséget nyújt, amely sokszor egyet jelent a túléléssel, hiszen a pácienseket az osztályon 24 órás felügyelet mellett kezelik a szakképzett orvosok, ápolók és terapeuták.


Az Audi Hungaria a vállalatalapítás óta elkötelezett támogatója a régió egészségügyi ellátásának. Ennek szellemében már számos adománnyal segítette a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház működését, többek között a szívcentrum, a gasztroenterológiai laboratórium és a sürgősségi osztály fejlesztését, valamint a sebészet-, érsebészet-, mellkassebészet szubintenzív őrző kialakítását. A kórház támogatása mellett a vállalat a Győri Háziorvosi Ügyelet számára is biztosít egy Audi A3 Limousine szolgálati autót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!