Győr és környéke

2019.06.12. 08:01

A győri diákok sztárokká váltak a szakmájukban - fotók

A Győri Műszaki Szakképzési Centrum Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskolája két aranyéremmel, egy ezüsttel és bronzzal tért haza a Szakma Sztár Fesztivál döntőjéről.

Szeghalmi Balázs

Közel 7000 diák versenyzett


Hazánk legrangosabb szakmai versenyét a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából 65 hazai szakképesítésben hirdette meg nappali tagozaton végzős szakiskolai és szakközépiskolai tanulóknak. Az írásbeli szakaszban 6841 tanuló vett részt.


A legjobb eredményt elérők kerültek a szakmák válogatóiba, ahol 508 versenyző diák elsősorban gyakorlati feladatokat oldott meg. Innen vezetett az út a tavaszi Szakma Sztár Fesztivál döntőjébe. A fináléban 52 szakmából 229 diák mérte össze tudását. A Hungexpo területén a rendezvényt 20 ezer látogató kereste fel három nap alatt.


Ötöst ér


"Tavaly egy negyedik helyezést értünk el, idén kiemelkedő szereplést tudhatunk magunk mögött" – kezdte Hatos Hajnalka. A PÁGISZ igazgatója hozzátette: "a diákoknak motivációt jelent a részvétel a seregszemlén, hisz jó eredmény esetén felmentést kapnak a szakmai vizsga alól". Volt idén olyan végzős diák a PÁGISZ-ban, aki ugyan nem jutott az országos döntőbe a villanyszerelők között, ám így is annyira jól sikerült számára az írásbeli és a gyakorlati feladatsor, hogy automatikusan ötös érdemjegyet írtak a bizonyítványába.

 

A PÁGISZ sikerkovácsai egyik tanárukkal, Hegedűs Józseffel: Tarsoly Barnabás, Herkovits Roland, Horváth Tamás és Kelemen Bence Lajos (b-j). A felvételről hiányzik a másik felkészítő tanár, Kozma Csaba.

A PÁGISZ sikerkovácsai egyik tanárukkal, Hegedűs Józseffel: Tarsoly Barnabás, Herkovits Roland, Horváth Tamás és Kelemen Bence Lajos (b-j). A felvételről hiányzik a másik felkészítő tanár, Kozma Csaba.

Letették a névjegyüket


"Öt kemény gyakorlati feladatot kaptunk, nem adták ingyen a sikert. Az iskolánktól és támogató cégektől is komoly segítségét kaptunk. Ezt ezúttal is köszönjük" – mondta Horváth Tamás, aki az automatikai technikusok között végzett elsőként. Herkovits Roland szintén az automatikai technikusok között a dobogó harmadik fokára állhatott. Mindkét fiatal felkészítő tanára Kozma Csaba volt. Az erősáramú elektrotechnikusok között Tarsoly Barnabás lett a legjobb diák, őt Kelemen Bence Lajos követi a második hellyel. Mind a négy végzős págiszos a szakmájában szeretne maradni. Van, aki már most saját vállalkozás indításában gondolkozik, akad, aki tovább bővíti a tudását a Széchenyi-egyetemen.


Tarsoly Barnabás és Kelemen Bence Lajos felkészítő tanára Hegedűs József volt. "A diákoknak komoly fejtörőket kellett megoldaniuk. Öröm, hogy ilyen nehéz feladatokkal küzdöttek meg sikerrel" – hallottuk Hegedűs Józseftől. A Szakma Sztár Fesztivál idei helyezettjeit köszöntötték a Parlamentben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!