Győr és környéke

2019.07.17. 13:43

A földön fekvő rendőrre is lesújtott volna a bozótvágós támadó

A megsérült rendőrt azóta már kiengedték a kórházból.

kisalfold.hu

A fekvő rendőrre is támadt a karddal

Abda. Abda. A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség keddi közleménye szerint „hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt rendelt el nyomozást annak a férfinak az ügyében, aki egy bozótvágó késsel rátámadt a jogszerűen intézkedő rendőrökre".


A Kisalföldben többször is beszámoltunk róla, hogy az anyjával élő abdai férfit az egyik járőr végül lelőtte, s belehalt sérüléseibe. Az ügyészség közleményéből az is kiderül, miként védte társát a rendőr a megvadult férfitól, s miért döntött a célzott lövések mellett.


A nyomozás elsődleges adatai szerint múlt vasárnap a késő délutáni órákban egy Abdán élő nő (az elhunyt férfi anyja) mentőt hívott felnőtt fiához. Őt a lakáshoz kiérkező mentők agresszivitása miatt nem tudták megvizsgálni, ezért rendőri segítséget kértek.


„A helyszínre kiérkező rendőrpáros bement a lakásba, ahol a férfi egy körülbelül 40 centiméter élhosszúságú, kiélezett bozótvágó késsel rájuk támadt, ezért a rendőrök kimentek a lakásból, ahol az egyikük a bejárat előtti részen a földre esett. Ezt látva a férfi a kezében lévő bozótvágó késsel a földön fekvő rendőr főtörzszászlóst a fején megütötte, vágott sérülést okozva ezzel. Mivel a férfi a földön fekvő és sérült rendőrt a kezében lévő bozótvágóval ismét meg akarta ütni, ezért a rendőrpáros másik tagja a nála lévő szolgálati fegyverével három lövést adott le a férfira, aki a lövések okozta sérülések miatt a helyszínen elhunyt."


A megsérült rendőr nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, ám azóta már kiengedték a kórházból.


[connected id="2603069" position="full"] 

[connected id="2603194" position="full"] 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!