Győr és környéke

2019.01.27. 12:54

96 órája tart a sztrájk az Audiban - A hetedik ajánlat sem hozott megállapodást

A hétvégén többször tárgyalóasztalhoz ültek a felek, s a helyzetet két mondat jól példázza.

Sudár Ágnes

A vállalatvezetés azt hangsúlyozza, hogy ez már a hetedik ajánlata, amit a szakszervezetnek felkínált, tehát megállapodásra törekszik. Az Audi Hungaria Független Szakszervezet (AHFSZ) szerint ezek ,,nem tükrözik a helyzet komolyságát". Folytatódik ezért a 168 órára meghirdetett sztrájk az Audiban, ami a félidejénél tart.


Szombaton éjfél előtt néhány perccel adta ki közleményét az AHFSZ csupa nagybetűs címmel: ELÉG VOLT! Aznap két tárgyalási fordulón voltak túl a felek (a 168 órás sztrájk 62. órájában jártak), s a munkáltató a másodikon újabb két ajánlatot tett le az asztalra.


Ők az új ajánlataikról kommunikációs osztályukon keresztül azt mondták a Kisalföldnek, hogy az azokban szereplő számok egybe esnek a lényeges szakszervezeti követelési pontokkal. Hangsúlyozták továbbá: az a tény, hogy sorrendben ez már a hetedik ajánlatuk, mutatja a megállapodási szándékukat, s ez is cél számukra. De eddig nem jártak sikerrel a szakszervezetnél.


Ennek legfőbb oka, hogy az AHFSZ a két ajánlatot helyeben elutasította, mondván, „mindkét, üzleti titoknak minősülő béremelési ajánlat olyan mértékű, ami nem tükrözi a helyzet komolyságát így a sztrájk folytatódik, nincs megállapodás.

Sztrájk a győri Audiban - január 25. Fotók: Mészáros Mátyás

Az AHFSZ elnöksége úgy értékelte, hogy a tárgyalások során a munkáltatói oldal teljes mértékig figyelmen kívül hagyta az elmúlt napok történéseit és munkatársaink kategorikus, egyértelmű véleményét. (…) A munkáltató újabb két ajánlata csak az ajánlatok számát növeli, hogy így tűnjön konstruktívnak".


A lényegi bejelentés mégis ez: „Az AHFSZ elnöksége úgy határozott, hogy direkt tájékoztatást küld az anyavállalat felelős vezetőjének és személyes részvételével, közösen oldjuk meg a kialakult helyzetet, ez szombat este meg is történt."


A lényegi bejelentés mégis ez: „Az AHFSZ elnöksége úgy határozott, hogy direkt tájékoztatást küld az anyavállalat felelős vezetőjének és személyes részvételével, közösen oldjuk meg a kialakult helyzetet, ez szombat este meg is történt."


Mindez azt jelenti tehát, hogy a magyar szakszervezet már az Audi AG illetékes ingolstadti vezetőjével folytatná a tárgyalásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!