Győr és környéke

2019.02.04. 17:51

84 szobás sporthotel épülne Győrben - eredménytelen lett a tervtender

Új pályázatot ír ki a győri önkormányzat a sporthotel terveinek elkészítésére, miután az első tender egy közbeszerzési döntőbizottsági kitérő után eredménytelenül zárult.

Hancz Gábor

A kormány Modern Városok Programja részeként többek között egy sporthotel is épül Győrben. Az Olimpia utcába, az Aqua Sportközpont és a Holt-Rábca közelébe, egy csaknem öthektáros telekre tervezett létesítmény kiviteli terveinek elkészítésére az önkormányzat tavaly augusztusban írt ki tendert, amely azonban az Európai Unió Hivatalos Lapjában a napokban megjelent hirdetmény szerint eredménytelenül zárult.

 

A felhívásra három cég, a győri Fényjel Stúdió Építész Tervező Kft., a budapesti MG Építész Tervező és Szolgáltató Kft., valamint a szintén fővárosi Global Terv Kft. jelentkezett. Az önkormányzat különböző okokból mindhárom cég ajánlatát érvénytelennek nyilvánította, s az utóbbi társaság a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordult emiatt. A testület tavaly novemberben jogszerűtlennek találta a kft. kizárását. Az önkormányzat erre január elején nyilatkozattételre szólította fel a Global Tervet, hogy fenntartja-e ajánlatát, amely azonban nemleges választ adott. Így viszont nem lehetett eredményt hirdetni az eljárásban.

 

Páternoszter Piroska, a Modern Városok Program győri polgármesteri biztosa a Kisalföld kérdésére azt közölte, hogy új közbeszerzést hirdetnek a sporthotel kiviteli terveinek elkészítésére.

 

Az edzőtáborok megtartását is segítő szálloda összes hasznos alapterülete egyébként kis híján 5100 négyzetméter lesz. A vendégeket 84 szoba várja majd, amiből 13-at mozgáskorlátozottaknak alakítanak ki. Emellett az érkezők kényelmét egy 150–200 adagos főzőkonyha, illetve egy 263 négyzetméteres wellnessrészleg szolgálja. Utóbbi három szaunából, illetve egy-egy gőzkabinból, sószobából, masszázsból, merülő- és pezsgőfürdő-medencéből állna. A hotel szolgáltatásait egy 189 négyzetméteres konferenciaterem egészíti ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!