Győr és környéke

2019.01.25. 09:45

7próba - Kirándulásra szeretnék költeni a nyereményt a bronzérmes kazinczysok

Ötödikes tanulóként egy teljesen új közösségben helytállni nagy kihívás. A győri Kazinczy Gimnázium 5/b osztályosai annyi kalandban részt vettek a Kisalföld 7próbán keresztül, hogy néhány hét alatt igazán jó osztállyá sikerült kovácsolódniuk.

Ihász Nóra

A Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium 5/b osztályosai 100 ezer forint értékű nyereménnyel térhettek vissza az iskolapadba a 7próba verseny után, és ezt a pénzt bármire fordíthatják.

Fotók: Mészáros Mátyás

A Kisalföld 7próba egy olyan ősszel induló - és január elejéig tartó - közösségépítő kampány volt, amely során felső tagozatos osztályok különböző feladványokat oldottak meg kreatív, egyedi módon, biztosítva helyüket a helyezéseket is eldöntő, végső megmérettetésen: az Olimpiai Sportparkban megrendezett sorversenyen.

 

A kedvenc próbám maga a sorverseny volt, a hangulat és a szurkolás miatt. A verseny előtti próbák jól mentek. Egy-két hajbakapás volt azért, de mindig megoldottuk

- mondja Makó Fanni, kazinczys tanuló.


"Nekem a flashmob volt a kedvenc kihívásom. Egész héten izgultunk, mert azt hittük, nem fog sikerülni, de mégis megcsináltuk. Ha újra lenne 7próba, filmforgatással kapcsolatos feladatnak biztosan örülnék" - teszi hozzá osztálytársa, Boros Vivien.

A Kazinczy ötödikesei nagyon jól érezték magukat a 7próba során. Néhány hét alatt egy igazán jó közösség alakult ki.

A Kazinczy ötödikesei nagyon jól érezték magukat a 7próba során. Néhány hét alatt egy igazán jó közösség alakult ki.

"Az internet veszélyeihez kapcsolódó feladat állt hozzám a legközelebb. A sorversenyen pedig szerintem nagyon ötletes feladatok voltak. Az volt a legjobb az egészben, hogy új barátságok születtek az osztályon belül" - meséli Balogh Rebeka.

"A kedvenc próbám a sportos volt: új sportágat kellett közösen kipróbálnunk. Bár, a választott jó cselekedet is sikeres volt, mert még mindig kint van a madáretető, amit együtt csináltunk. Ha én döntenék, kirándulásra költenénk a nyereményt" - mondja Balla Réka.

 

Jól éreztem magam a sorversenyen, a zsákban futás és a foci különösen tetszett. Ha csak rajtam múlna, kirándulásra és új labdákra költenénk a pénzt

- meséli Győri Áron.

Érsek Evelin osztályfőnök szerint már most több élményük van együtt a diákoknak, mint más osztálynak két év alatt.

Érsek ​Evelin osztályfőnök szerint már most több élményük van együtt a diákoknak, mint más osztálynak két év alatt.

"Egyetlen próbát sem tudok kiemelni, mert mindegyik nagyon tetszett. Jó lenne, ha a nyereményt egy ausztriai kirándulásra fordítanánk" - teszi hozzá Börzsei András.

Fotók: Mészáros Mátyás

Érsek ​Evelin, az 5/b osztály osztályfőnöke hat éve tanít a Kazinczyban, ebben a tanévben lett először osztályfőnök. Szerinte nagyon jó, hogy már az első félévben ilyen nagy élménnyel gazdagodtak a tanulók.

 

A gyerekek és a szülők közösen meséltek a 7próbáról, és úgy gondoltam, miért is ne nevezzünk?

Az elején nehezebb volt, hiszen egy teljesen új közösségnek kellett összekovácsolódnia.

Mindig odaálltam melléjük, de a vége felé már mindent szerettek volna önállóan csinálni.

Jobban megismertem őket, és szerintem ők is egymást. Már most több élményük van együtt, mint más osztálynak két év alatt.

A szülők aktívan támogatták a gyerekeket, a döntőn is sokan ott voltak.

Nem rég írattam az osztállyal egy rövid fogalmazást arról, hogy mi tetszett nekik a legjobban a félévből, és sokan írták a 7próbát.

A tanárkollégák közül is többen gratuláltak, és érdeklődtek, hogy lesz-e még hasonló

- emeli ki Érsek ​Evelin, aki egy két főre szóló wellnesshétvégét kapott ajándékba a Kisalföldtől támogató munkájának elismeréséül, s ezt tavasszal szeretné felhasználni, hogy kipihenje az eseménydús félévet.


Videók és részletes beszámoló a sorversenyről: itt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!