Győr és környéke

2019.03.22. 01:21

500 ezer forintot érhet egyetlen jó ötlet a győri startup versenyen

Az elmúlt 2 évben a helyi startup ököszisztéma nagyot változott Győrben, márciusban szervezték meg 16. alkalommal Startup Szerdát, melynek célja a helyi vállalkozókedvű fiatalokat, startuppereket összehozni, hogy meginduljon a kapcsolatépítés. Ennek nyomán rendezik meg péntektől a második Ideathont a megyeszékhelyen.

kisalfold.hu

"Mi az az Ideathon? Egy olyan egy 3 napos esemény, ahol a versenyzők csapatokba tömörülve egy ötletből kidolgoznak egy MVP-t, majd bemutatják egy szakmai zsűri előtt" – foglalta össze röviden a verseny lényegét Tüske Tamás, a StartITUp Győr mozgalom egyik beindítója, szakmáját tekintve startup tanácsadó.


"Az elmúlt időszakban jó volt látni, hogy egymást után nőttek ki a startup csapatok az ököszisztémából. A tavalyi Ideathonból kiindulva úgy látjuk, hogy egy ilyen ötletverseny nagyon felgyorsítja a helyi startupok fejlődését. A tavalyi díjazott startupok között vannak olyanok is, akik azóta befektetést kaptak. Az Ideathon2.0 még rangosabb lesz, mint a tavalyi" – mondta el Szabó Krisztián az INPUT Program helyi koordinátora.


Ennek bizonyságára elég talán a zsűri névsorát megnézni: Csendes Olivér, a Pioneers vezetője, Bedő Beatrix, az Impact Hub alapítjója, Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminál vezetője, Farkas Andor, a SZINTÉZIS-NET vezetője és Károlyi Antal, a Magyar Üzleti Angyal Egyesület elnöke.

 

Tüske Tamás szeretné, ha minél több egyetemista venne részt a versenyen. (Fotó: Májer Csaba József)

Tüske Tamás szeretné, ha minél több egyetemista venne részt a versenyen. (Fotó: Májer Csaba József)


Bővebb infók itt és itt a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi- és Iparkamarában rendezett versenyről!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!