Győr és környéke

2019.09.10. 13:34

Kerékpáros balesetek Győrben: ketten is megsérültek - fotók

Két olyan közúti közlekedési baleset is történt Győrben hétfőn, amelyekben kerékpárosok sérültek.

Egy nő közlekedett kerékpárjával 17 óra 17 perckor a Batthyány téren, a járdán, amikor haladása során kihajtott egy, a Lukács Sándor utca felől érkező személyautó elé. A gépkocsi vezetője nem tudta elkerülni az ütközést, és autója elejével nekiütközött a biciklisnek, aki a baleset következtében megsérült.

 


Az Egyetem téren szintén a kerékpáros sérült 17 óra 40 perckor egy közlekedési balesetben. Egy fiúgyermek közlekedett biciklijével a kerékpárúton, a Kálóczy tér felől az egyetem irányába. Haladása során, amikor az Egyetem tér 1. szám előtti gyalogátkelőhelyhez ért, a kerékpárúton elhelyezett Állj! Elsőbbségadás kötelező jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva, a neki balról, a Jedlik Ányos hídról lehaladó személyautó elé hajtott. Az ütközés következtében a fiú megsérült.

 


A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedés résztvevőinek figyelmét a közlekedési szabályok kötelező betartására.

  • Ha valaki kerékpárral közlekedik, fontos, hogy a KRESZ-nek az ide vonatkozó fogalmaival, és a szabályokkal tisztában legyen.
  • Az őszi megváltozott látási- és fényviszonyok miatt különösen fontos a jó láthatóság, észlelhetőség.
  • Amennyiben az úttest mellett van kerékpárút vagy gyalog- és kerékpárút, akkor a kerékpárosnak kötelező azt használnia. Az úttestre felfestett kerékpársáv esetén tilos a sávon kívül, esetleg a járdán haladni.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!