Győr és környéke

2019.09.10. 17:00

Átok sújtja a családot - Az egyik fiú után az édesapa is autóbalesetben hunyt el Győrszentivánnál

Három évvel ezelőtt a harmincéves fiú, most az ötvenéves apa hunyt el autóbalesetben.

Sudár Ágnes

Három évvel ezelőtt a harmincéves fiú, most az ötvenéves apa hunyt el autóbalesetben. A család fájdalmát elképzelni nem tudjuk, osztozni benne igen. Mint kiderült, a szombaton Győrszentivánnál történt balesetben annak a fiatalembernek az édesapja halt meg, akinek története 2016 februárjában megrázott mindannyiunkat.


Szintén Győrszentiván közelében autózott a pizzafutárként dolgozó fiú, amikor autójával felborult, a járműből kiesett, a mivel nehezen belátható helyen szorult a kocsija alá, egész éjjel senki nem vette észre. A családja - köztük az édesapja - hajnalig kereste, de nem találták. Másnap reggel vette észre valaki az autót, a fiatalember még élt, kórházba szállították, de a műtét során életét vesztette.


Néhány napra rá kiderült, szerelme babát vár... A kisfiú megszületett, fiatal édesanyja 2017 szeptemberében a Kisalföldnek nyilatkozva ezt mondta: ,,Sok minden megfordulta fejemben. Nagyon komoly döntést kellett meghoznom, hiszen még most sem vagyok húszéves. Aztán az egyik nap azt mondtam, ha törik, ha szakad, megszülöm ezt a kisbabát, és az édesapja is leszek, ha kell."

Három éve mécsesek gyúltak az életéért egész éjszaka küzdő fiatalember emlékére.

Három éve mécsesek gyúltak az életéért egész éjszaka küzdő fiatalember emlékére.


A kék szemű, mosolygós kisfiú örömet hozott a családba, de az édesapjáról egyetlen pillanatra sem feledkeztek meg. A Facebookon megható üzenetekkel emlékeztek, emlékeznek rá a rokonok; ám a születésnapok és a tragédia évfordulói rendre feltépik a sebeket. Bátyja az egyik posztban arról írt, hogy ha a családjából bárki autóba ül, azért imádkozik, hogy ő célba érjen, aztán pedig haza.


Nem tudta - hogy is tudhatta volna -, hogy a mondat az életükben még eg-szer kegyetlenül visszaköszön. Szombaton az M19-esen történt balesetben a kilences kilométerszelvénynél egy 43 éves tatabányai férfi haladt kisreherautójával az M1-es autópálya felől Győr irányába. Egy enyhe kanyarba érve a nedves útburkolaton megcsúszott, elvesztette uralmát a járműve felett, áttért a menetiránnyal szembeni oldalra, s így karambolozott a vizsgálatok jelen állása szerint szabályosan közlekedő Ford Galaxyval.


Ezt az autót vezette az ötvenéves családfő. Az autó - éppúgy, mint három éve a másik - felborult.

 

A mostani baleset nem messze volt a három évvel ezelőttitől, Győrszentiván valamiért kísért.

A mostani baleset nem messze volt a három évvel ezelőttitől, Győrszentiván valamiért kísért.


Az apa olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Úgy tudjuk, az autóban ülő két nő közül az egyik szintén a család tagja: a most elhunyt édesapa lányáról van szó. Ő ugyan szerencsésebben megúszta a balesetet, de a másik utassal együtt kórházba került. A lányt bent tartották a Petz-kórház baleseti osztályán, s még hétfőn is ápolásra szorult - erősítette meg a hírt prof. Oláh Attila, a kórház orvos igazgatója.


Úgy tudjuk, munkával kapcsolatos teendője volt szombaton az apának, azért ült autóba; egy másnapi rendezvénnyel kapcsolatban egyeztette a szükséges dolgokat. Nem volt messze, hogy hazaérjen, de ahogy fia a tragédia hírét meg-erősítve kérte: „Osztozzatok gyászunkban és gyújtsatok egy gyertyát az emlékére, mert már csak az emlékeinkben lehet örökkévaló!"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!