Győr és környéke

2019.08.02. 12:29

Örömöt varázsol másoknak és magának is a győri Juhász Marcell

Némi túlzással mondhatjuk, hogy Juhász Marcell első fellépései a megyei kórház gyermekosztályán voltak. Azóta a szakma és a közönség által országosan elismert bűvészként műfajában a legjobbak közé tartozik. A fellépések, a vállalkozásai mellett azért az önfejlesztéssel sem hagyott fel.

Gülch Csaba

Juhász Marcellről, a most 25 éves, győri származású fiatalemberről akkor írtunk először, amikor középiskolás korában eszébe jutott egy régi kórházi emlék – tejérzékeny gyerekként hosszú időt kellett bent töltenie –, aminek hatására alkalmanként bejárt a megyei kórház gyermekosztályára, hogy játékos mutatványaival kizökkentse mindennapjaikból, felderítse a kis betegeket.

Közben hosszú idő telt el, sok minden változott az életében, csak egy nem, szenvedélye, a bűvészkedés. Marcell-lel az elmúlt egy év történéseit vettük számba.


– Számos fellépésnek tettem és teszek eleget, van, mikor naponta két-három is előfordul. Meghívásokra járom az országot – említette az ismert bűvész. 


– Az a tapasztalatom, hogy főként a téli időszakban sűrűsödnek be a felkérések, elsősorban a céges évzáró rendezvények és az ünnepek miatt. Persze ez nem azt jelenti, hogy nyáron nincs igény a műsoraimra, akkor is szükség van rá, hogy elvarázsoljam az embereket.


Juhász Marcell két alkalommal, 2011-ben és 2015-ben is nyert országos bajnokságot, ahogy mondta, harmadikra már nem pályázik, azt viszont fontolgatja, hogy a bűvész Európa-bajnokságon mutatja meg tudását.

– A fellépések és a két vállalkozásommal kapcsolatos teendőim sok időt vesznek igénybe, ennek ellenére továbbra is sokat gyakorlok, főleg új trükköket. Azokat először a családomnak és a barátaimnak mutatom meg, és amikor már úgy érzem, hogy színpadképesek, akkor építem be a műsoromba és megörvendeztetem velük a közönséget is – mesélte Marcell. – Bár úgy szoktam mondani, hogy nekem a fellépés is gyakorlásnak számít, de ott már nem lehet hibázni. Ha mégis előfordul, ráadásul úgy, hogy csak én veszem észre, akkor azt a fellépés után felírom és otthon újra elgyakorlom. Érdekes, hogy a trükkök mennyire változnak az idővel, mondhatnám: egyre „okosabbak", modernebbek lesznek. Hogy miként? Kellékké válik egy-egy számomban például egy-egy okostelefon, amit a nézőktől kérek el és meglepetésükre azzal tíz percig bűvészkedem. Szóval a trükkök is korszerűsödnek, így jutunk el a nyuszitól és a kalaptól az okostelefonig.

Az ifjú bűvész továbbra is rengeteget olvas, ami számára elsősorban az önfejlesztést szolgálja. Csernus Imre pszichiáter megtisztelő barátsága is rengeteget segít ebben, sőt, abban is, hogy amikor valami gond adódik az életében, tanácsaival Marcell mellett áll. Mindig hallgat rá, számára nagyon hiteles ember.


– Kevés szabadidőm van, de nem esik nehezemre a munka, mert minden olyat szívvel-lélekkel csinálok, amiben hiszek. Huszonöt évesen visszatekintve, néhány probléma ellenére egyenes úton jutottam el mostanáig – hangsúlyozta Juhász Marcell.


– Vallom, hogy minden probléma magában rejti a megoldást is, így nem aggódom rajtuk különösebben. A munkám mellett szeretek segíteni az embereknek, szeretek adni, adományozni, mert mindezzel nemcsak nekik varázsolok jó érzést, hanem magamnak is.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!