Győr és környéke

2019.07.11. 14:16

Újra katonai alapkiképzés Győrben - mutatjuk az elsőként esküt fogadó honvédeket - videó, fotók

A Magyar Honvédség szervezeti átalakítása után a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred alapkiképzést tart frissen vonult honvédek számára idéntől. Az első kiképzést teljesített állomány csütörtökön tett esküt. Az ország minden szegletéből érkezett fiatalok június eleje óta "élvezték" a légvédelmi egység likócsi bázisának "vendégszeretetét".

Szeghalmi Balázs

"Tetszett Győr"


"A kiképzés pont annyira volt kemény, amennyire keménynek kellett lennie" – hallottuk Egri Kristóftól. A fiatalember Debrecenből jött és a hajdúsági felderítő egységben számítanak rá. "A hazafiasság és a hazaszeretet mindig fontos volt számomra. Bízom benne, hogy hosszútávon szolgálhatom Magyarországot" – tette hozzá az esküt tett honvéd.


A kiképzést teljesítő honvédek mindennap kaptak kimenőt a laktanyából, ahogy Egri Kristóf fogalmazott: "volt szerencsénk Győrt megismerni. Tetszett a város hangulata, szeretnék majd visszatérni ide".

 


Nőtt az önbizalma


Az alapkiképzés nem városnézésből állt. A pályakezdő katonák rendszeres foglalkozásokon, testneveléseken vettek részt. Megismerkedtek az előírásokkal, elsajátítottak az alapvető honvédelmi, nemzetbiztonsági, jogi, logisztikai és egészségügyi ismereteket, de a felkészítésükből nem maradt ki a tereptan, harcászat, műszaki, híradó, atom-, biológiai és vegyvédelmi oktatás sem.


"Egy éve nem hittem volna, hogy teljesítem a kiképzést. Az elmúlt hat hét jót tett az önbizalmamnak. Örülök, hogy sikerrel feszegettem a határaimat" – hallottuk Márton Boglárkától, aki a fővárosban kommunikációs feladatokat lát majd el.

 

Az ünnepi pillanatokban a fiatal honvédekkel osztóztak családtagjaik Győrben.

Felelősség


Szűcs Pál ezredes, a légierő haderőnemi szemlélőség irodavezetője hangsúlyozta: a csapatszellem, a kiváló közösségben végzett kiképzés morális erőt ad. "Ne felejtsék: mostantól felelősséggel tartoznak bajtársaikért és hazájukért" – emelte ki az ezredes.

 

Fotók: Mészáros Mátyás

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!