Győr és környéke

2019.07.04. 18:59

Hatodik helyen végzett a győri SZEnergy csapata Londonban

A Shell Eco-marathon verseny azonban még nem ért véget a magyar diákok számára.

kisalfold.hu

Szoros mezőnyben, hatodik helyen végeztek a győri Széchenyi István Egyetem diákjai a saját építésű, elektromos járművükkel a Shell Eco-marathon Europe energiahatékonysági versenyen, amelyet július 1-5. között rendeznek meg Londonban. A diákoknak váratlan meghibásodás okozott nehézséget a futam alatt.


A SZEnergy csapat 165 km/kWh eredményt ért el a vadonatúj, elektromos járművével, amivel a hatodik helyen végzett a városi koncepció kategóriában a Shell Eco-marathonon. A kormánymű meghibásodása miatt az utolsó futamot sajnos nem sikerült befejeznie a csapatnak.


A verseny azonban még nem ért véget a magyar diákok számára. A Shell Eco-marathon különdíjai közül a design díjra még van esélyük a győri diákoknak, a prototípus kategóriában pedig a kecskeméti Kando Electric és a szegedi STECO csapat még javíthat az eredményükön az utolsó napon.

Korábban írtuk: 

 A győri Széchenyi István Egyetem SZEnergy csapata két sikeres próbálkozáson is túl van a Shell Eco-marathon energiahatékonysági versenyen, és az idei legjobb eredményükkel, 165 km/kWh-val az ötödik helyen állnak. A mezőny csapatainak eredménye nagyon szoros, így még bármi változhat a mai nap.

A csapatoknak egy próbálkozás alatt 11 kört, összesen 16 km-t kell teljesíteniük a legkevesebb energiafelhasználással, összesen pedig négy lehetőségük van, hogy mért kört fussanak, így a győri diákok akár még javíthatnak is jelenlegi eredményükön.


További információért a SZEnergy csapatról látogasson el a Facebook-oldalukra >>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!